1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 12
    Yaş
    42

    Mesajları
    15
    Konuları
    15
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655

    Standart Şalgam Suyu Yapımı deney raporu Gıda Biyoteknolojisi

    : Şalgam Suyu Yapımı
    : Doc
    : .......

    Biz bu deneyde laktik asit fermantasyonundan faydalanarak şalgam suyu elde ettik. Önce materyallerimizi temin ettik fakat şalgam suyumuza renk verecek olan siyah havuç bulunamadığı için kırmızı pancar kullandık. Her gün, kaynattığımız ve daha sonra klasik yöntem olan hamur fermantasyonuna bıraktığımız şalgam suyumuzun köpüğünü aldık. Toplam asitlik ve renk oluşumuna baktık. Asitliğimiz ve renk oluşumumuz yeterli idi.

    1. GİRİŞ

    Çeşitli meyve ve sebzelerin fermantasyonla dayanıklı hale getirilmeleri yeryüzünde bilinen en eski saklama yöntemlerinden biridir. İnsanlar gıdaları saklama bilincine eriştikleri zamanlardan beri fermantasyondan yararlanmışlardır. Fermantasyon gıdanın tadı, aroması, yapısı, besleyici değeri ve raf ömrünü arttırdığından, günümüzde de günlük hayatta önemli miktarlarda tüketilen fermantasyon ürünlerine en az gelişmiş ülkelerden en gelişmiş olanlarına kadar tüm toplumlarda rastlamak mümkündür.(1)

    Fermantasyon denilen bu biyolojik olaydan yararlanma, günümüz insanlarını çok değişik ve çeşitli ürünleri bu alanda kullanmaya sevk etmiştir. Bunlardan yoğurt, çeşitli peynirler, sofralık zeytinler, turşular, bazı alkollü içkiler tüm dünyada üretilmekle birlikte kefir, sake, tarhana gibi bazılarının üretimi ise belirli ülkeler veya bölgelerde yapılmaktadır. İnsan yaşamının dengeli bir şekilde sürdürülmesini sağlayan günlük gıdalar, kökenleri ve işlenme biçimleri değişik, çeşitli ürünlerden oluşur. Bu ürünler arasında fermantasyona dayalı olanların önemli bir yeri vardır.(1)

    Geleneksel fermente ürünler dünya genelinde hayatımızın önemli bir kısmını oluşturur. İnsanlar gıdaları saklama bilincine eriştikleri zamanlardan beri fermantasyondan yararlanmışlardır. Günümüzde de fermantasyon ürünlerine tüm toplumlarda rastlamak mümkündür. Çeşitli peynirler, yoğurt, turşu, boza, alkollü içkiler, kefir, sake, tarhana gibi fermantasyon ürünleri bulunmaktadır. Ancak, kitlelere yavaş ulaşan ve üretimi yöresel olarak sürdürülen pek çok fermantasyon ürünü de bulunmaktadır. Şalgam suyu bu ürünlerden biridir.(1)


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 587,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 54 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-03-2012 Saat 13:06 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Turşu Yapımı Deney Raporu Gıda Biyoteknolojisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkose
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2012, 11:24
  2. şalgam suyu
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan pessimistm
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 02-11-2011, 21:54
  3. şalgam suyu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan sanen
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03-03-2009, 16:52
  4. şalgam suyu yapımı
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan akrep_gfb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-02-2009, 20:12
  5. nar ve şalgam suyu
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan gida_pinar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-11-2008, 12:52

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed