1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Jan 13

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Şarap Filtrasyonunun Mikroorganizma Florası Üzerine Etkisi

    : Şarap Filtrasyonunun Mikroorganizma Florası Üzerine Etkisi
    : Pdf
    : Faruk KAYA

    Bu çalışma, endüstriyel şarap üretiminde uygulanan filtrasyon işlemlerinin şarapta bulunan maya, küf ve bakterileri uzaklaştırmadaki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır.

    Türkiye’nin çeşitli yörelerinden Kavaklıdere Şarapları A.Ş.’nin Akyurt/Ankara üretim tesisine getirilerek beyaz ve kırmızı üzümlerden üretilen şaraplar, belirlenen kupajlar yapıldıktan sonra kimyasal analizler ve sırasıyla durultma, filtrasyon ve şişeleme işlemlerine tabi tutulmuştur. Bu işlemler esnasında şarapların mikrobiyel yüklerini tespit etmek için mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Şarapların kimyasal analizlerinde alkol, genel asit, pH, uçar asit, şeker, serbest ve toplam SO2 değerleri sırasıyla sek kırmızı ve beyaz şarap olarak şu şekilde bulunmuştur; 13±0,5-12,6±0,5, 5,89-5,73g/l, 3,2-3,45, 0,16-0,25, 1-1,9g/l, 28-23mg/l, 67-53mg/l

    Yapılan değerlendirmeler sonucunda durultma işleminden başlayarak filtrasyon işlemleri süresince şarapların mikroorganizma yüklerinde genel olarak mikrobiyel yükte düzenli bir azalma tespit edilmiştir. Son filtrasyon aşaması olan membran filtre çıkışlarında şaraplarda mikrobiyel yükün 10 kob/ml’nin altına indiği belirlenmiştir.

    Anahtar Kelimeler: Filtrasyon, Şarap, Mikroflora

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 534,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 14 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (11-11-2013 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. uv ışınlarının bakteriler üzerine etkisi
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 15-03-2016, 13:52
  2. Yüksek basincin mo lar üzerine etkisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan derayk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2011, 16:08
  3. Işınlamanın Microorganizmalar üzerine etkisi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan turuncusa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-08-2011, 17:32
  4. Likopen Ve Sağlık Üzerine Etkisi
    Tezler forum içinde, yazan secepi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31-05-2011, 23:59
  5. Bitkisel Yağların Sağlık Üzerine Etkisi (Eng.)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan hasan48
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-06-2009, 21:11

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed