1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    gozz çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.11.2013 Son online zamanı: 01.06.2014

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Şarap Teknolojisi - Şarap Çeşitleri, Hataları Ve Bozuklukları

    : Şarap Çeşitleri, Hataları Ve Bozuklukları - Şarap Teknolojisi - Kırmızı Şarap Yapımı
    : Ppt (3 dosya)
    : .......

    ŞARAP TEKNOLOJİSİ

    Tanım-Tarihçe
    Şarap bilinen en eski fermente alkolü içkidir. Şarabın ilk olarak nerede üretildiğine dair yazılı kaynaklarda Mısır (M.Ö. 3000-2000), Sümerler ve Akadların adı geçmektedir. Buradan Romalı lejyonerler aracılığıyla Orta Avrupa’ya, Ren ve Mosel nehirleri havzasına taşınmıştır. Şarap, üzüm veya üzüm suyunun maya ile alkol fermentasyonuna bırakılması ve olgunlaştırılması ile üretilir. Bununla beraber, diğer meyvelerin, balın ve bazı sebze sularının fermentasyonu ile de şarap üretilebilir. Şarabın hangi hammadde ile yapıldığı üzerinde belirtilir.

    Trakya da yeryüzünün en eski şarap bölgeleri arasındadır. Mürefte yakınlarındaki Hoşköy'de yapılan kazılarda bulunan amforalar ve amfora imalathaneleri, buranın bir şarap ihracat merkezi olduğunun göstergesidir.
    Mısırlılar tarafından Avrupa’ya taşınan şarap, Fransa, İtalya ve Yunanistan’da yine dinin de etkisiyle bugünkü değerine ulaştı. Dünyada bağ alanı ve şarap üretiminde ilk iki sırayı Fransa ve İtalya almaktadır. Günümüzün en kaliteli şarapları Fransa’da üretilmektedir. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Yeni Zelanda, Şili ve Arjantin gibi yeni dünya ülkeleri şarap alanında son yıllarda yükselen bir grafik izlemekte ve oldukça beğenilen şaraplar üretmektedirler.


    Şarap Çeşitleri, Hataları Ve Bozuklukları

    Şarabın Bileşimi
    Bu maddeler iki kısımda incelenir:
    a. Uçucu olanlar: Su, alkol, aldehitler, uçar asitler, esterler. Su: %80-85 diğerleri tamamen suda erimiş halde bulunurlar. Alkol: %10-15 oranında etil alkol şarabın başlıca unsurudur.
    b. Uçucu olmayanlar: Uçucu olmayanlar şarabın kuru maddesini oluştururlar. Şeker, gliserin( 100 g sakkarozdan 2,5-3 g gliserin oluşur.) N’lu maddeler, tanenler kuru maddeyi oluşturan diğer maddelerdir. Yüksek alkoller amil, isoamil, isobütil alkollerdir(Fuzel yağları). Şarapta gliserin bulunması şaraba dolgunluk ve kıvam verir. Tanen; 0,2-0,3 g/L (kırmızı şarapta 2,5 g/L), N’lu maddeler 0,1-0,4 g, kül 1,3-1,4 g az miktarda koku ve tad maddeleri mevcuttur.


    Kırmızı Şarap Yapımı

    Kırmızı Şaraplar: Olgunluğa erişmiş, siyah-kırmızı üzümlerden elde edilen kırmızı renkli şıranın, etilalkol fermentasyonuna uğratılması ve olgunlaştırılmasıyla elde edilen şaraplardır.

    Üretim aşamaları:

    1.Üzümlerin işletmeye alınmaları
    2.Dane çatlatma , sap ayırma ve ezme
    3. Cibre fermentasyonu(Maserasyon=Küv veya tankta bekletme)
    4.Mayşenin preslenmesi
    5.İkinci fermentasyon
    6.Aktarma
    7.Soğutma(şaraptaşı stabilizasyonu)-süzme
    8.Şişeleme
    9.Pazarlama

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 7.39 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 41 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (10.01.2014 Saat 09:20 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şarap Üretimi ve Şarap Çeşitleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan vin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.02.2012, 10:18
  2. Şaraba Giriş Ve Şarap Çeşitleri / Üretimi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan ulasM
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.12.2010, 16:20
  3. Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan martin eden
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.10.2010, 17:33
  4. Şarap Hataları ve Nedenleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan semo
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 01.04.2010, 11:30
  5. Şarap hakkında mükemmel döküman ( Şarap Kültürü )
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 73
    Son Mesaj: 17.09.2007, 22:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed