1 sonuçtan 1 ile 1 arasý
  1. #1
    aykül çevrimdýþý Üyelik tarihi: 24.02.2011 Son online zamaný: 18.11.2017

    Mesajlarý
    6
    Konularý
    5
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Þarap üretiminde gerçekleþen biyokimyasal mekanizmalar

    : Þarap üretiminde gerçekleþen biyokimyasal mekanizmalar
    : Word
    : .......
    ÝÇÝNDEKÝLER
    ÇÝZELGELER ve ÞEKÝLLER………………………………………………………………3
    ÖZET .................................................. .................................................. ..................................4
    ABSTRACT…………………………………………………………………………………..5
    1.GÝRÝÞ........................................... .................................................. .......................................6
    2.KURAMSAL TEMELLER .................................................. .............................................7
    2.1.Þarabýn Tarihi…………………………………………………………………………….7
    2.2.Þarap Teknolojisinde Önemli Mikroorganizmalar Ve Enzimler ………………….…9
    2.2.1.Mayalar………………………………………………………………………………..9
    2.2.1.1.Maya Karakteristikleri……………………………………………………………10
    2.2.1.2.Mayalarýn Metabolizma Ürünleri………………………………………………...10
    2.2.2.Bakteriler……………………………………………………………………………..10
    2.2.2.1.Laktik Asit Bakterileri……………………………………………………………10
    2.2.2.2.Asetik Asit Bakterileri……………………………………………………………10
    2.2.2.3.Bütirik Asit Bakterileri…………………………………………………………...10
    2.2.3.Küfler…………………………………………………………………………………11
    2.2.4.Þarap Üretiminde Önemli Enzimler………………………………………………….11
    2.2.4.1.Pektolitik Enzimler………………………………………………………………11
    2.2.4.2.Proteolitik Enzimler ……………………………………………………………..11
    2.3.Þarap Üretimi……………………………………………………………………………12
    2.4.Fermantasyon……………………………………………………………………………14
    2.4.1. Etil Alkol Fermantasyonu …………………………………………………………...14
    2.4.2. Malolaktik Fermantasyon (Ýkincil Fermantasyon)………………………………….19
    2.4.2.1.Malolaktik Fermantasyonda Þarap Asitliðinin Azalmasý ………………………..19
    2.4.3. Mayþe fermantasyonu (Kýrmýzý Þarap)………………………………………………20
    2.5.Þarap Fermantasyonunda Önemli Olan Faktörler……………………………………21
    2.5.1.Üzüm Kalitesi Ve Bileþenleri………………………………………………………...22
    2.5.2.Kükürtdioksit Miktarý………………………………………………………………...22
    2.5.3.Ph Deðeri……………………………………………………………………………..23
    2.5.3.1.Asidin Toplam Miktarý……………………………………………………………23
    2.5.3.2.Malik Asidin Tartarik Aside Oraný……………………………………………….23
    2.5.3.3.Potasyum Ýyonu…………………………………………………………………..23
    2.6.Þarabýn Kimyasal Bileþimi……………………………………………………………...24
    2.6.1.Su……………………………………………………………………………………..25
    2.6.2.Þeker……………………………………………………………………………….…25
    2.6.3.Etanol…………………………………………………………………………………25
    2.6.4.Organik asitler………………………………………………………………………..26
    2.6.5.Gliserol……………………………………………………………………………….26
    SONUÇ………………………………………………………………………………………27
    3.KAYNAKLARDÝZÝNÝ .................................................. .................................................2 8
          Dosya Þifresi : www.forumfood.net
      (Þifre alanýna linki yazýn. Link þifredir!)
      Dosya Boyutu : 171.3 KB (Kilobyte)
      Ýndirme Sayýsý : 21 Kez





    Konu ewin3 tarafýndan (19.07.2016 Saat 15:59 ) deðiþtirilmiþtir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Beyaz Þarap Üretiminde Üzüm Ýþleme
    Alkollü ve Alkolsüz Ýçecekler forum içinde, yazan enestotti
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.01.2013, 20:12
  2. Þarap Üretiminde Kullanýlan Ekipmanlar ÇEVÝRÝ
    Alkollü ve Alkolsüz Ýçecekler forum içinde, yazan mayca
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02.09.2012, 00:00
  3. Þarap Üretiminde Niteliðin Ve Güvenilirliðin Saðlanmasý
    Alkollü ve Alkolsüz Ýçecekler forum içinde, yazan callaci
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.12.2010, 18:17
  4. Sütde Gerçekleþen Fermantasyon ve Oluþan Ürünler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ByFurki
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.04.2010, 12:09
  5. Þarap Üretiminde Doðal ve Kültür Maya Fermentasyonu Karþýlaþtýrmasý
    Alkollü ve Alkolsüz Ýçecekler forum içinde, yazan semo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2010, 20:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMÝ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET ÝSMÝ ÝLE YOLA ÇIKMIÞ, BUGÜN 150 000 ÝN ÜZERÝNDE ZÝYARETÇÝ SAYISI ÝLE SEKTÖRE HÝZMET ETMEKTEDÝR.

TAKÝP EDÝN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed