1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    callaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    callaci çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.03.2010 Son online zamanı: 16.10.2014

    Mesajları
    34
    Konuları
    25
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Lightbulb Şarap Üretiminde Niteliğin Ve Güvenilirliğin Sağlanması


    Şarap üretiminde nitelik (görüntü, tat ve tüketici beğenirliği) ve güvenilirlik (içerdiği kimyasallar ve metaller) açısından bir çok problemle karşılaşıla bilinmektedir. Bu alanda üzümlerin tarladan toplanmasından yeni ürünün dağıtımına kadar üretimin her aşamasında problemlerin tespit edilip nedenlerinin bulunması ve ürünün nitelik ve güvenilirliğinin sağlanabilmesi için bir çok çaba sarf edilmektedir. Aynı zamanda kritik faktörlerin belirlenmesi ve limitlerin konması da ürünün güvenilirliği açısından alınacak önlemler arasındadır. Çalışmalar şarap üretiminde şarabın niteliği açısından kritik kontrol noktalarını üzümün yetiştirilmesi, bağdan toplanması, fermantasyon işlemi, stabilizasyon, şarabın yıllandırılması ve şişeleme aşamaları olarak ortaya koymuştur. Aynı zamanda şarabın güvenilirliği açısından da üzümün yetiştirilmesi, toplanması sap ayırma (desteming), suyunun çıkarılması (juice separation) (beyaz şarapta), depolanması, fermantasyonu, kupaj harmanlama (blending), yıllandırılması ve şişelendirilmesi kontrol noktaları (CCPs) olarak belirlenmiştir. Kontrol edilmesi gereken kritik kontrol noktaları (şarabın niteliği) ve kontrol noktaları (CCPs) (şarabın güvenilirliği) tanımlanmıştır. (2002 basımı, Elsevier Bilim Ltd).

    Önemli Kelimeler: Hazard (tehlike); HACCP; Nitelik; Niteliğin Sağlanılması; Şarap; Güvenilirlik; Blending karıştırma harmanlama

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 221.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 26 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şarap üretiminde gerçekleşen biyokimyasal mekanizmalar
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aykül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2016, 10:02
  2. Beyaz Şarap Üretiminde Üzüm İşleme
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan enestotti
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.01.2013, 20:12
  3. Şarap Üretiminde Kullanılan Ekipmanlar ÇEVİRİ
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan mayca
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02.09.2012, 00:00
  4. Şarap Üretiminde Doğal ve Kültür Maya Fermentasyonu Karşılaştırması
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan semo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2010, 20:12
  5. örneklerin sağlanması ve laboratuara getirilmesi
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan nature_queen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2007, 17:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed