3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen leia

Konu: Seğmen Kardeşler Staj Raporu

  1. #1
    leia çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.10.2013 Son online zamanı: 27.04.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Seğmen Kardeşler Staj Raporu

    : Seğmen Kardeşler Staj Raporu
    : Doc
    : .......

    ÖZET……………………………………………………………..……………….…….ii
    İÇİNDEKİLER……………………………………………………………...…………iii
    1.GİRİŞ………………………………………………………………………………… 1
    2.KURUMUN TANITIMI……..……………………………………………………... 2
    2.1 Tarihçe…………………………………………………………………………..…....3
    3.KURUMDA ÜRETİLEN GIDA ÜRÜNLERİ VE ÜRETİM AŞAMALARI…….4
    3.1 Baharat Bölümü………………………………………………………………………4
    3.1.1 Fabrikada Satışa Uygun Hale Gelen Baharatlar……………………………………5
    3.2 Reçel Bölümü ve Reçel Üretimi…………………...………………………………....6
    3.2.1 İncir Reçeli Üretimi………………………………………………………………...8
    3.3 Pastörize Bal Bölümü ve Üretimi…………………………………………………….9
    3.4 Helva Bölümü………………………………………………………………………..10
    3.4.1 Tahinli Pekmez Üretimi……………………………………………………………10
    3.4.2 Tahinli Helva Üretimi……………………………………………………………...11
    3.4.3 Yazlık Helva Üretimi………………………………………………………………12
    3.4.4 Lokum Üretimi……………………………………………………………………..13
    3.4.5 Fındık Kreması Üretimi…………………………………………………………….14
    3.5 Meyveli Dondurma Sosu Üretimi…………………………………………………….15
    4. LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER…………………………………..16
    4.1 Briks Ölçümü…………………………………………………………………………16
    4.2 Ph Ölçümü…………………………………………………………………………….17
    4.3 Pekmezde Tortu Analizi………………………………………………………………18
    4.4 Pekmezde Hmf Analizi………………………………………………………………..19
    4.5 Balda Hmf Analizi …………………………………………………………………....20
    4.6 Balda Ticari Glikoz Analizi…………………………………………………………...21
    4.7 Balda Diastaz Analizi………………………………………………………………….22
    4.8 Refraktometre İle Kırılma İndisi Hesaplama………………………………………….23
    4.9 Toplam Şeker İnvert Şeker Sakkaroz Tayini………………………………………….24
    4.10 Kül Tayini……………………………………………………………………………26
    4.11 Nem Tayini…………………………………………………………………………..27
    4.12 Tuz Tayini …………………………………………………………………………..28
    4.13 Pul Biberde Aflotoksin Analizi……………………………………………………...29
    4.14 Vakummetre Kullanımı……………………………………………………………...30
    5. SONUDž……………………………………………………………………………..31
    6. KAYNAKLAR……………………………………………………………………….32

    Ankara Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. ‘de gerçekleştirmiş olduğum pratik yaz çalışmasında (staj) fabrikanın genel işleyişiniüretim sahalarını, laboratuarda yapılan analizleri, çalışma koşullarını gözlemledim.Ürünlerin üretim aşamalını direkt inceleyebilme şansı buldum.
    Kurum hakkında raporda sunacağım genel bilgiyi gıda mühendisleri, üretim müdürü ve fabrikanın internet sitesinden edindim.
    Teorik olarak edindiğimiz bilgileri uygulamalı olarak görme imkanı buldum. Analizleri gözlemleme ve teknikerlerin gözetimi altında yapmama izin verildi. Hem analiz öncesi hem de analiz sırasında konuyla alakalı bilgiler aldım.
    20 iş günü içerisinde teorik bilgilerimi geliştirdim. İş yaşamını kısa süreli de olsa da tecrübe etmiş oldum.
    Stajımı Ankara Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş.tamamlamış bulunuyorum. Bu stajdan edindiğim bilgiler rapor halinde bilgilerinize sunulmuştur.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 42.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 102 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (11.11.2013 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir.
    neslyksl bunu beğendi.

  2. #2
    esegera çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.07.2018 Son online zamanı: 01.08.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    merhaba bende seğmenler de staj yapıyorum da bu belgeye erişemiyorum yardımcı olurmusunuz


  3. #3
    Sorumlu Yönetici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorumlu Yönetici çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.02.2007 Son online zamanı: 01.06.2021

    Mesajları
    167
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    106
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Alıntı esegera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba bende seğmenler de staj yapıyorum da bu belgeye erişemiyorum yardımcı olurmusunuz
    Merhabalar. 5 dosya indirme hakkınız bulunmakta, daha fazlası için sizde dosya paylaşmalısınız. Bkz:
    Kredili Üyelik


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Etİ Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan odtu123
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.04.2015, 18:27
  2. Edirne Yağ Sanayi Staj Raporu, Beer-Lambert Deney Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan p_ozn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.03.2012, 23:36
  3. Eti staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ugur352
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 11.03.2010, 15:25
  4. Seğmen Kardeşler A.Ş. Jam (Reçel) Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan elifc
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.10.2009, 19:05
  5. STAJ RAPORU
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan sellinizmir
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 25.06.2008, 20:55

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed