Yapılan araştırmalar sonucunda şeker tüketimi ve kalp sağlığı arasında risk faktörleri olduğu ortaya çıktı.

Şeker endüstrisi, 1960'lı yıllarda yapılan bir araştırmada, şeker ve kalp sağlığı arasında bir bağlantının bulunmadığı açıklanmıştı. Kalp hastalıklarından şeker değil, yağ sorumlu tutulmuştu. Ancak bu araştırmayı yapan uzmanlar şu an yaşamıyor.

New York Times'ın haberine göre; California Üniversitesi'nden Stanton Glantz?ın günümüze çıkardığı belgelerin, Şeker Araştırma Vakfı?na ait olduğu belirtiliyor.

JAMA Internal Medicine tıp dergisindeki belgeler, şeker ve yağların kalp hastalıkları üzerindeki etkisini araştıran Harvard Üniversitesi?nin üç uzmanına 50 bin dolar ödediğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre; şeker ve kalp sağlığı arasında ciddi bir bağlantı yok ama doymuş yağlar sorumlu.

Harvard?dan Beslenme Uzmanı Dr. Walter Willett, ?Rafine karbonhidratların ve şekerle tatlandırılmış içeceklerin kalp hastalıklarında risk faktörleri olduğunu göstermiş durumdayız" açıklamasında bulundu.

[ucluhaber]