1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
07.11.2016, 19:38 #1
Üyelik tarihi: 29.11.2013 Son online zamanı: 25.01.2021
- Mesajları
- 21
- Konuları
- 21
- Eklentileri
- 9
- Kredisi
- 455
- Harcanan
- 45
- Kalan
- 410
Serbest yağ tayini - et ve et ürünleri
1. AMAÇ ve KAPSAM
Et ve et ürünlerinde serbest yağ miktarını, ekstraksiyon yoluyla tayinidir.
2. PRENSİP
Kurutulmuş kalıntının n-hekzan veya hafif petrol eteri ile ekstrakte edilmesi çözücünün buharlaştırılarak ayrılması, kalıntının kurutulduktan sonra tartılmasıdır.
3. ALET – EKİPMAN
- Genel laboratuvar alet ve malzemeleri
- Ekstraksiyon cihazı, sürekli çalışabilen
- Kurutma dolabı, 110 ±1 °C’ye ayarlanabilen
- Terazi 0.001 g hassasiyetle tartabilen
- Et kıyma makinesi, laboratuvar tipi,delik çapları 4 mm’yi geçmeyen bir aynası olan
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Yağ Teknolojisi-Serbest Ysğ Asidi Tayini
Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan ebru96Yorum: 0Son Mesaj: 16.05.2015, 09:32 -
sularda serbest klor tayini
Kimyasal Analizler forum içinde, yazan buyuksahinYorum: 4Son Mesaj: 10.03.2010, 17:21 -
Serbest Kalıntı Klor Tayini
Kimyasal Analizler forum içinde, yazan esarikanYorum: 0Son Mesaj: 26.01.2009, 11:33 -
serbest yağ asitliği tayini
Kimyasal Analizler forum içinde, yazan pizbolaYorum: 2Son Mesaj: 03.11.2008, 20:47 -
serbest yağ asitliği tayini
Kimyasal Analizler forum içinde, yazan mentolYorum: 0Son Mesaj: 08.03.2008, 17:44
Yer imleri