1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Shigella

  1. #1
    gdamla çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2018 Son online zamanı: 14.05.2020

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    3
    Kalan
    102

    Post Shigella

    : Genel Mikrobiyoloji - Shigella
    : Docx
    : GÜL DAMLA SÖNMEZ

    ÖZET
    Shigella organizmaları, bir gram-negatif, fakültatif hücre içi patojen grubudur. 1890'larda etiyolojik olarak basiller dizanteri veya shigellosis ajanları olarak tanındılar. Shigella, 100 yıl önce, Cinsi adlı bir Japon mikrobiyolog tarafından seçildi. Shigella 1950'lerde bir cins olarak kabul edildi. Bu organizmalar Enterobacteriaceae ve kabile Escherichieae familyasının üyeleridir; Bunlar sırasıyla 4 gruba ayrılırlar: Shigelladysenteriae, Shigellaflexneri, Shigellaboydii ve Shigellasonnei, sırasıyla A, B, C ve D grupları olarak da bilinir. (SURESHBABU, 2018)
    Shigella, shigellosis veya "baciller dizanteri" nin etken maddesi, gıda kaynaklı salgınlarda giderek daha fazla yer almaktadır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Gelişen Enfeksiyonlar Programına göre, Gıda Kaynaklı Hastalıklar Aktif Sürveyans Ağı (FoodNet), Shigella 2002 yılında bildirilen en fazla gıda kaynaklı bakteriyel patojen olmuştur. Gıdalar en çok, kişisel olarak çalışan enfekte olmuş bir gıda çalışanı tarafından Shigella ile kontamine edilmiştir. Shigella aside dayanıklı, tuza dayanıklıdır ve meyve ve sebzeler, düşük pH'li gıdalar, hazır gıdalar ve değiştirilmiş atmosferde veya vakumlu ambalajda tutulan gıdalar gibi birçok gıda türünde enfektif seviyelerde yaşayabilir. Gıda, soğutulmuş sıcaklıklarda tutulduğunda hayatta kalma sıklıkla artar. Shigella için tespit yöntemleri geleneksel kültür yöntemlerini içerir. immünolojik yöntemler ve moleküler mikrobiyolojik yöntemler. Gıdalarda Shigella'nın geleneksel kültürü, uygun seçici ortamın bulunmaması nedeniyle sıklıkla sorunludur. Shigella için immünolojik yöntemler araştırılmış, ancak sadece ticari olarak mevcut bir test kiti vardır. Shigella'nın saptanması ve tanımlanması için PCR, oligonükleotid mikrodizileri ve rep-PCR gibi moleküler mikrobiyolojik yöntemler de geliştirilmiştir. Shigella'nın saptanması ve tanımlanması için PCR, oligonükleotid mikrodizileri ve rep-PCR gibi moleküler mikrobiyolojik yöntemler de geliştirilmiştir Shigella'nın saptanması ve tanımlanması için PCR, oligonükleotid mikrodizileri ve rep-PCR gibi moleküler mikrobiyolojik yöntemler de geliştirilmiştir. ( Nutr. 2006 )


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 38.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (22.04.2020 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Shigella Dizanteri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan hoshga
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2015, 23:59
  2. Shigella
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan hoshga
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.10.2014, 11:19
  3. Shigella
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.12.2008, 18:14
  4. shigella ve bazı türleri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan aysentika
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.10.2008, 11:10
  5. shigella izolasyonu
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 30.06.2007, 09:31

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed