1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Sığır Kesim Prosesi

  1. #1
    ihsangönül42 çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.05.2012 Son online zamanı: 29.12.2014

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Thumbs up Sığır Kesim Prosesi

    1
    KONET SIĞIR KESİMİ
    Getirilen hayvanlar padoklara alınır ve dinlendirilir. Dinlendirme kışın 8-12 saat yazın ise 12-24 saat yapılmalıdır. (antemortem(kesim öncesi))muayene yapılır. Hasta ve gebe hayvanlar belirlenir. Gebe olanlardan yavrusu ölü olup, hayvanda ölme riski varsa bu durumdakiler zorunlu olarak kesilir.
    İyi bir kasaplık hayvanın yerden yapılı olmasına dikkat edilmelidir. Yani hayvanın bacakları kısa olmalıdır. Kasaplık hayvan olarak genelde genç erkekler seçilir.
    Hayvanlar sıra ile kesim için gelir ve bir bölmeye alınır. Bu bölmeye girerken hayvanın ilerlemesini kolaylaştırmak için düşük voltajlı elektrik uygulanır. Bu bölmenin tabanı eğimlidir. Ve giren hayvan sol tarafı üzerine yana yatar. Bu sırada hayvanın sağ arka diz kapağı üzerinden zincir takılır
    Zincir takılan hayvan kaldırılır ve tek bıçak darbesi ile kesilir. Ve kan akıtma bölümüne gelir (tam askıda kesim yapılmaktadır).


    Dosya türü: pdf


    DEVAMI;
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 638.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 53 Kez





    Konu Ümit ÖZTEK tarafından (09.10.2012 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir.
    cmksmc ve baytarix bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Büyükbaş hayvan Kesim Prosesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan asif
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.02.2016, 10:12
  2. sığır kesim haccp planı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan seckinsuer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.08.2012, 09:17
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2012, 18:42
  4. Sığır Barınakları
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan hrcproje
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2010, 17:24
  5. Kesim sonrası sığır etinde biyokimyasal değişmeler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ilma555
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.05.2009, 16:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed