1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Lisans Üye yawrukus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07

    Mesajları
    253
    Konuları
    28
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    0
    Kalan
    1005

    Smile Siğir kiymasi ile yapilan köftenin termal difüzivitesi

    Gıdaların Isısal Özellikleri - Yüksek Lisans dersi için hazırladığım, güzel not aldığım, aynı isimli makaleyi kaynak gösterdiğim sunumumdur. Yararlı olması dileğimle...

    Sığır Kıyması İle Yapılan Köftenin Fırında Infrared Radyasyon Altında Pişirilerek Termal Difüzivitesinin (Isıl Yayınma) Hesaplanması


    Pek çoğumuz hamburger yemeyi seviyoruz. Peki, yediğimiz köfteler ne kadar hamburger köftesi biliyor muyuz? Çünkü hamburger köftesinde önemli olan kullanılan kıyma, kıymanın gramajı ve pişirme tekniği.

    Hamburg usulü ızgara sığır etinin kısaltılmışı olan ‘hamburger’ biftek etinden elde edilen kıymadan yapılıyor. Biftek etinin kıymasıyla bir porsiyonu yaklaşık 200 gramdan hazırlanan kalın köfteler ızgarada pişirilip yuvarlak sandviç ekmeklerinin içinde özel soslarla servis ediliyor. Bu güne kadar denemediyseniz emin olabilirsiniz ki bu köftelerin tadı fast food hamburgerlere hiç benzemez. (Star Gazetesi 27 Ocak 2008 Pazar, Aydan ÜSTKANAT Köşe yazısı)

    1. Termal Difüzivite

    Analitik olarak, parametre (termal difüzivite); ısıl iletkenlik, özgül ısı ve yoğunluğun bir kombinasyonudur. Bu özellikler, ısıtılan materyalin sıcaklık birikim hızını belirleyebilmelidir. Etin termal difüzivitesinin belirlenmesi için deneysel yöntemler, örneklerin silindirik ya da küresel kaplar içerisinde su banyosuna daldırılmasıyla sınırlıdır. Son sıcaklık, pastörizasyon sıcaklığının altındadır. Buharlaşma sırasında ısı tüketimi yoktur ve açığa çıkan nemin, kap dışına çıkmasına izin verilmez. Böylelikle belirlenen termal difüzivite, pişirme amaçlı fırınların tasarımı ya da ısı prosesleri için, pek yararlı olmayacaktır. Bu nedenle, endüstriyel pişirme uygulamalarını daha etkin bir şekilde yansıtacak ve fırın tasarımı için termal difüziviteyi daha yakınlıkla belirleyecek bir yöntemin tespit edilmesi daha kullanışlı olacaktır.


    : Ppt

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,02 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bir köftenin kendi ağzından...
    Hikaye forum içinde, yazan Abdulkadir Durmuş
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-10-2008, 10:05
  2. Acil Yardım (SIĞIR KIYMASI)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan ecengiz
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 12-10-2007, 21:32
  3. İSPIRTOSUZ MADDELERLE SİRKE VE TURŞU YAPILAN YERLER
    Temel Kavram ve Bilgiler forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 03-08-2007, 22:20
  4. SÜT VE SÜTTEN YAPILAN GIDA MADDELERİ
    Temel Kavram ve Bilgiler forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-08-2007, 22:16
  5. sushi ve çiğ köftenin faydaları (?)
    Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 16-05-2007, 08:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed