3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07

    Mesajları
    3367
    Konuları
    892
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    0
    Kalan
    8614

    Standart şimdide yediklerimizi eritme zamanı!

    Diyet Yemekleri

    DİYET YEMEKLERİ

    FIRINDA KEREVİZ

    (4 Porsiyon)

    Malzemeler
    2 bardak taze kereviz, 10 cm lik parçalara kesilmiş
    1 yemek kaşığı zeytin yağı
    Bir bardak su

    Yapılışı
    Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Kerevizleri zeytin yağıyla ovun. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Pişerken gerekirse su ekleyin. Üzerini kapatın ve bir saat veya kerevizler yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz.





    FIRIDA PRASA

    (4 Porsiyon)

    Malzemeler
    2 bardak taze pırasa, 10 cm’lik parçalara kesilmiş
    2 bardak su
    2 emek kaşığı tuzsuz tereyağ

    Yapılışı
    Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Pırasaları önceki sayfada anlatıldığı gibi temizleyip, dilimleyin. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Üzerine tereyağ koyun. Üzerini kapatın ve bir saat veya pırasalar yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz.

    HİNT BİBERLİ ISPANAK YAPRAĞI KAVURMA

    Malzeme
    1 kg. Ispanak yaprağı (Haşlanmış ve ince kıyılmış)
    1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
    1 çay kasığı Hint biberi
    2 adet soğan (İnce kıyılmış)
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz
    1 su bardağı et suyu veya su


    Hazırlanışı
    • Tencere içinde Bizim mısır yağını kızdırın. İçine soğanı koyup, biraz yumuşatın.
    • Ispanağı, tuzu, Hint biberini ve karabiberi ekleyip 5 dakika karıştırın.
    • Et suyunu, yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
    • Yumurtalar pişip suyunu çekince lezzetini kontrol edin ve ateşten alın.
    • Yoğurtla veya bir yemeğin yanında garnitür olarak servis yapın.





    SOĞUK SICAK TÜRLÜ

    (12 Porsiyon)

    Malzemeler
    2 yemek kaşığı zeytin yağı
    1 bardak soğan, kalın doğranmış
    1 bardak orta büyüklükte patlıcan, soyulmuş ve 2.5 cm’lik küplere kesilmiş
    1 bardak uzun kabak, 1 cm’lik parçalara ya da dilimlere kesilmiş
    1 bardak kabak, 1 cm’lik parçalara ya da dilimlere kesilmiş
    1/4 bardak düşük ya da hiç tuzsuz doğranmış, hazır domates
    1/4 çay kaşığı sarımsak tozu veya ince kıyılmış sarımsak
    1 çay kaşığı yenibahar
    Bir tutam karabiber

    Yapılışı
    Kalın tabanlı, büyük tencerede soğanları orta kısık ateşte yumuşayana kadar zeytin yağında kavurun. Patlıcanları ekleyin. Bir iki kere karıştırarak 15 dakika pişirin. Kabak ve domatesleri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sebzeler yumuşamaya başlamalı ama şekillerini kaybetmemeliler. Kapağını kapatın veya sebzeler pişerken kuramaya başladılarsa biraz su ekleyin. Başka yemeklere eşlik ederken sıcak veya pita dilimleri içinde soğuk olarak servis edebilirsiniz.
    PAZILI OMLET

    Malzeme
    3 adet yumurta
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    50 g. (15 yaprak) pazı
    1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin
    50 g. Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir

    Hazırlanışı

    • Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.
    • Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır.
    • Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır.
    • Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
    • Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir.
    • Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır.
    • Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır.
    • Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır.
    • Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır.
    • Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.






    Brokoli ve Peynirli Börek

    (32 Üçgen Börek)

    Malzemeler
    Temel ekmek hamuru
    İç:
    3 bardak doğranmış dondurulmuş brokoli
    1/2 bardak peynir
    1 yemek kaşığı limon çeşnisi
    Tatlandırmak için karabiber
    1 bardak soğan, doğranmış
    1/4 bardak limon suyu
    1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Yapılışı
    Fırın tepsilerini yemek spreyi ile hafifçe yağlayın. Brokoliyi oda sıcaklığında ya da mikrodalgada çözün. Kağıt havlu üzerinde kurutun. Kenara kaldırın. Soğanları 1 yemek kaşığı zeytin yağında 2 - 3 dakika kavurun. Brokoliyi ekleyin ve 1dakika hafifçe karıştırın. Pişmiş brokoli ve soğanları bir kaseye koyun, limon suyu, çeşni, baharatları ekleyin ve iyice karıştırın. Kenara kaldırın. Fırını önceden 175 dereceye ısıtın.

    Hamuru börek hamuru tarifindeki gibi hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz topları bastırarak 8 - 10 cm’lik yuvarlaklar yapın. Üzerlerini örtün ve 10 dakika dinlendirin. Bu ikinci dinlenmeden sonra hamur yuvarlakları puf puf olacaktır. Düzleştirin. Hamurları ters çevirin ve 1 yemek kaşığı brokoli karışımını yuvarlakların ortalarına koyun. Yuvarlakların çevresinde birbirine eşit uzaklıkta üç noktadan tutup, hamuru karşılıklı ortaya toplayarak bir üçgen yapın. Bir araya sıkıştırarak ıspanak karışımını tamamen kapatın. İçin kenarlara çok yakın olmamasına dikkat edin yoksa kapanmazlar. Üçgenin kenarlarının çok düzgün olmamasını önemsemeyin. Bu lezzetini etkilemeyecektir. Hazırlanmış üçgenleri tepsiye yerleştirin. Fırının orta katında altın sarısı olana kadar 20 - 25 dakika pişirin. İsterseniz altın sarısı tonunu belirginleştirmek için bir iki dakikalığına fırının ızgarasını açabilirsiniz.

    İpucu
    Bu doyurucu sebzeli börekler öğünün ana kısmını oluşturabilir. Taze limon suyu kullanmak gerçekten lezzet katar. Daha limonlu bir tat için daha fazla koyabilirsiniz. Zaman kazanmak için, temel ekmek hamuru yerine dondurulmuş ekmek hamuru kullanabilirsiniz.

    Ispanaklı Börek

    ( ÜÇGEN BÖREK)

    Malzemeler
    Temel ekmek hamuru
    İç
    600 gram dondurulmuş ıspanak (yaprakları doğranmış)
    1bardak pırasa, ince doğranmış
    1 bardak turp
    1/4 bardak limon suyu
    1 yemek kaşığı zeytin yağı
    1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
    1 yemek kaşığı limon çeşnisi
    2 çay kaşığı yenibahar
    Tatlandırmak için karabiber

    Yapılışı
    Fırın tepsilerini yemek spreyiyle hafifçe yağlayın. Kabarmış hamuru 1 dakika kadar daha yoğurun. Top şekline getirin ve ikiye bölün. 32 tane top elde edene kadar hamuru ellerinizle yoğurmaya ve bölmeye devam edin. (Eğer hamur çok yapışkan olursa ellerinize biraz un dökün.) Tepsilere 16’şar tane topu yerleştirin. Üzerlerini bir mutfak havlusu ve streç film ile kapatıp 20 - 30 dakika kabarması için bekleyin. Toplar hemen hemen iki katına çıkmalı. Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Dondurulmuş ıspanağı oda ısısında ya da mikrodalga fırında çözün. Suyunu iyice süzdürün. Suyun çoğu sızana kadar iki salata tabağı arasında ya da kağıt havlularla bastırarak sıkın. Mümkün olduğunca kuru olmasını sağlayın. Bir kaseye koyun ve çatalla havalandırarak karıştırın.

    Pırasaları 1 yemek kaşığı zeytinyağında 2 - 3 dakika kavurun. Ispanakları ekleyip, karıştırın ve 1 dakika daha kavurun. Ispanak ve pırasaları bir kaseye boşaltın. Turpları, limon suyunu, limon çeşnisini ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın. Gerekirse tuz karabiber ekleyin. Karışım oldukça limoni olmalıdır. İsterseniz daha fazla limon suyu koyabilirsiniz. Kenara kaldırın. Fırını önceden 175 dereceye ısıtın.

    30 dakikalık dinlenme/kabarma zamanından sonra, kabarmış hamurlardan ellerinizle bastırarak 8 - 10 cm’lik yuvarlak yapın. Hamurları 10 dakika dinlenmeye bırakın.
    Bu ikinci dinlenmeden sonra hamur yuvarlakları puf puf olacaktır. Biraz düzleştirin, ters çevirin ve 1 yemek kaşığı ıspanaklı karışımı yuvarlakların ortalarına koyun.

    Yuvarlakların çevresine birbirine eşit uzaklıkta üç noktadan tutup,hamuru karşılıklı ortaya toplayarak bir üçgen yapın. Bir araya sıkıştırarak ıspanak karışımını tamamen kapatın. İçin kenarlara çok yakın olmamasına dikkat edin yoksa kapanmazlar. Üçgenin kenarlarının çok düzgün olmamasını önemsemeyin. Bu lezzetini etkilemeyecektir. Üçgeni tepsiye yerleştirin. Aynı işlemleri tekrarlayarak bütün üçgenleri bitirin. Fırının orta katında altın sarısı olana kadar 20 - 25 dakika pişirin. Çekici bir altın sarısı rengi elde etmek için en sonunda bir iki dakikalığına fırının ızgarasını açabilirsiniz.



    KUSKUSLU TAVUK

    (4 Porsiyon)

    Malzemeler
    1/2 bardak soğan, doğranmış
    1/4 bardak maydanoz, doğranmış
    1/4 bardak kereviz, doğranmış
    2 yemek kaşığı zeytin yağı
    4 tane 120 gramlık kemiksiz veya 200 gramlık kemikli tavuk göğsü
    1/2 çay kaşığı safran
    Tatlandırmak için karabiber
    2/3 bardak hazır kuskus

    Yapılışı
    Geniş bir tencerede soğan, maydanoz ve kerevizi 1 yemek kaşığı zeytin yağında kavurun. Sebzeler yumuşayınca ayırın ve sonra kullanmak üzere kenara kaldırın. 1 yemek kaşığı zeytin yağını kızdırın tavuk parçalarının her iki tarafını da hızlıca kavurun. Tavukları kapatacak kadar su koyun. Baharatları ekleyin. Altını kısın ve tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 40 dakika.) Tavuklar yumuşayınca, kuskusu hazırlayın. Bir kaseye koyun ve pişirmiş olduğunuz sebzelerle karıştırın. Tavuğu pişirirken yaptığınız tavuk suyundan küçük bir bardak alıp, sebzelerle kuskusun üzerine dökün. Karıştırmayın. Bütün kuskusun üzerinin kapanmasını sağlayın. 5 - 7 dakika dinlendirin. Parmaklarınızla ya da bir çatalla havalandırarak karıştırın. Topaklaşmamış olduğundan emin olur. Bir porsiyonu 1 parça tavuk ve 1/2 bardak kuskustan oluşur.

    TAHİN SOSLU FIRINDA BALIK

    (4 Porsiyon)

    Malzemeler
    4 tane 120 gramlık balık filetosu (kalkan ya da morina balığı)
    4 yemek kaşığı (1/4 bardak) tahin sosu
    1 - 2 yemek kaşığı limon suyu
    1/2 bardak soğan, dilimlenmiş
    1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Yapılışı
    1/4 bardak tahin sosunu küçük bir kaseye dökün. 1 - 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırarak normalden daha ince bir sos haline getirin. Soğanları altın sarısı olana kadar zeytin yağında kavurun. Tahin sosunu soğanların üzerine dökün. Altını kısın. Ağzını kapatmadan 6 - 8 dakika, sık sık karıştırarak pişirin. Kenara kaldırın. Balık filetolarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 175 derecede 5 dakika fırınlayın. (Daha tamamen pişmediler.) Tepsiyi fırından çıkartın. Tahin sosu ve soğan karışımını filetoların üzerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına koyun. Balıklar çatalla ezilebilecek hale gelene kadar 5 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyin

    LİMONLU KUZU İNCİK

    (6 Porsiyon)

    Malzemeler
    2 tane kuzu incik (her biri yaklaşık 400 gram) veya
    400 gram kuzu kuşbaşı
    1/2 bardak az veya hiç tuzsuz doğranmış, hazır domates
    3 yemek kaşığı un
    1/2 bardak soğan, ince kıyılmış
    1 bardak patlıcan, kuşbaşı kesilmiş
    2 yemek kaşığı yağ
    1/4 bardak kereviz, kuşbaşı kesilmiş
    2 bardak su
    1/4 bardak maydanoz, doğranmış

    Yapılışı
    Unu bir naylon torbaya koyun. kuzu incikleri birer birer torbaya atın. etleri unla kaplamak için torbayı sallayın. Etleri çıkartın, fazla unları silkeleyin. Kuşbaşı kullanıyorsanız da aynı işlemleri yapın. Bir seferde etlerin yarısını torbaya koyun. Derin, kalın tabanlı bir tencerede etleri her taraftan kahverengi olana kadar yağda kızartın. Etleri yağdan çıkartın ve kenara koyun. Soğan ve kerevizleri tencereye koyun, sebzeler karamelleşene kadar 3 - 4 dakika kavurun. Etleri ekleyin. Suyu, misket limonlarını ve domatesi ekleyin. Sık sık karıştırarak 25 dakika pişirin. Limonlar yumuşayınca, çok küçük parçalara ayırın ki tadı bütün yemeğe işlesin. Patlıcan ve maydanozu ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Etin çok yumuşamış olması ve kemikten ayrılması gerekir. Ara sıra su eklemeniz gerekebilir. Eğer incik kullandıysanız, etleri kemikten ayırın ki porsiyonlara ayırmak kolay olsun.


    ETLİ KUŞKONMAZ (LİMON SOSLU)

    (6 Porsiyon)

    Malzemeler
    1 yemek kaşığı zeytin yağı
    1 bardak soğan, doğranmış
    300 gram dondurulmuş kuşkonmaz
    1/4 bardak limon suyu
    2 bardak su
    1 çay kaşığı yenibahar
    Tatlandırmak için karabiber
    1 yemek kaşığı beyaz un
    200 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
    1 diş sarımsak, ince kıyılmış
    3 bardak pirinç pilavı

    Yapılışı
    Etleri kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın. Etleri ve unu naylon torbaya koyup, etler unla kaplanana kadar sallayın. Kalın tabanlı bir tencerede kuşbaşı etleri, kahverengi olana kadar, zeytinyağında kavurun. Limon suyu, su, sarımsak ve baharatları ekleyin. Etler yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Dondurulmuş kuşkonmazları ve soğanları ekleyin ve orta kısık ateşte etler ve kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 15 dakika. (Pişerken az miktarda su eklemeniz gerekebilir.) Pilav üzerinde servis yapın. (Porsiyon başına 1/2 bardak.)

    MUHALLEBİ

    (8 Porsiyon)

    Malzemeler
    1 lt. süt
    3/4 bardak şeker
    3 yemek kaşığı nişasta
    1 çay kaşığı vanilya
    1/4 bardak dövülmüş badem ya da fıstık

    Yapılışı
    Sütü orta kuvvetli ateşte pişirin, altını tutmamasına dikkat edin. Kaynatın, üzerinde bir tabaka oluşana kadar karıştırın. Şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Krem kıvamına gelene kadar nişasta ve suyu karıştırın. Süte ekleyin, düzenli karıştırın. Vanilyayı ekleyin, altını kısın ve karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştıktan sonra bir iki dakika daha pişirin. Geniş bir tabağa ya da porsiyonluk bardaklara dökün. Soğumaya bırakın. Dinlendikçe daha katılaşacaktır ve kırılgan olacaktır. Çok nazik bir pudingtir ve servise hazır olana kadar dikkatli olunmalıdır. Servisten hemen önce üzerlerini dövülmüş badem/fıstıklarla süsleyin


    TAVUK GÜVEÇ

    Malzemeler:
    3 adet havuç
    2 adet kereviz sapı
    ½ demet maydonoz
    1 adet soğan
    4 adet patates
    4 su bardağı tavuk suyu
    1 su bardağı bezelye
    1 adet tavuk göğsü(derisiz)
    2 yemek k. tereyağ
    2 çorba k. un
    4 çorba k. krema(arzuya göre)

    Compacto’yu alın, diskin dilimleme tarafı ile havuçları dilimleyin ve bir kaba alın.Metal bıçağını takıp kereviz sapı,soğanı ve maydonozu da kıyıp bekletin.Bu arada patatesleri küp şeklinde kesin. Büyük bir kaba tavuk suyunu koyup kıymış olduğunuz sebzeleri, havuç, kereviz ve patatesi 3 dak. Haşlayın, bezelyeyi de ekleyip 3 dak. daha pişirin.Süzüp bir kaba alın, suyu saklayın.Haşlanmış bütün veya kemiksiz tavuk etini didikleyip bu sebzelerin içine koyun.Küçük bir kapta tereyağı eritip kıydığınız soğanı 3 dak. kavurun.Üzerine un serpip karıştırın.2,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip sos kıvamında koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıp kremayı ekleyin(sosu zenginleştirmek için).Tuz biber ekleyip Billy el blendrıyla karışımı pürüzsüzleştirin.Sosu sebzeli tavukların üzerine döküp kıyılmış maydonozu ilave edip yavaşça karıştırın.Güveç kaplarına koyun 220derece de 20 dak pişirin.İstenirse kaşar peyniri de en üstüne konulabilir.



    SALAMLI KREP

    20 gr tereyağı
    2 adet yumurta
    50 gr un
    100 gr süt
    100 gr mozzarella peyniri
    50 gr salam
    beşamel sos
    tuz

    Un ve yumurtaları bir çimdik tuz ile yoğurun, sonra yavaş yavaş sütü karışıma yedirerek ekleyin. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Hafif pembeleşince krebi tavadan alıp düz bir servis tabağına koyun, üzerine ince ince kestiğiniz salam ve peynir dilimlerini serpiştirip krebi katlayın. Bu arada yağsız ve süt ve az tereyağı ile beşamel sos hazırlayın ve krebin üstüne döküp önceden ısıtılmış fırında 5-10 dk fırınlayın.

    TON BALIĞI SALATASI

    400 gr ton balığı(diyet konserve),
    2 adet kırmızı soğan,
    3 adet domates,
    3 sap maydanoz,
    1 adet göbek salata,
    20 gr yeşil zeytin,
    4 yemek kaşığı limon suyu,
    1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu,
    4 yemek kaşığı zeytinyağı,
    tuz,
    karabiber

    Soğanları soyup, yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri kaynar suya atıp çıkarın, kabuklarını soyup dörde bölün. çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını yıkayın, domates ve soğanlarla karıştırın. Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesli karışımla birlikte tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve kabuğunu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Ton balığını süzüp iri parçalara ayırın, salataların üstüne koyun. Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.

    SEBZE KOKTEYLI

    30 gr havuç,
    30 gr salatalık,
    30 gr kereviz,
    2 yeşil salata yaprağı,
    1 orta boy soğan,
    5-6 adet içi biberli yeşil zeytin,
    1 çay kaşığı ketçap,
    1 çay kaşığı sirke,
    1 çay kaşığı zeytinyağı,
    tuz,
    karabiber

    Sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kaynar tuzlu suya batırıp çıkarın ve soğuk suya tutun. Daha sonra içine salata yaprağı döşenmiş bir kokteyl bardağına sebzeleri yerleştirin. Halka halka doğranmış soğan ve zeytinleri ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı ketçap gezdirin. Bir başka kapta yağ, sirke, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp slatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

    ZENCEFİLLİ TAVUK

    ½ kg göğüs tavuk eti
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay kaşığı taze zencefil
    1 baş sarmısak
    2 kase brokoli
    soya sosu
    salça
    1 kase su
    2 çorba kaşığı mısır unu

    Göğüs tavuk etlerini küplere bölün; büyük bir tavada yağ ile kavurun. Zencefil, dövülmüş sarmısak ve en son brokoliyi ekleyerek 5 dakika kadar karıştırın. Geri kalan malzemeyi ekleyip pişmeye bırakın. Sosu ağırlaştığı zaman ocağı kapatıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    KAŞAR PEYNİRLİ KEREVİZ ÇORBASI

    3 adet kereviz
    2 adet soğan
    1 kase kaşar peynir (rendelenmiş)
    1 paket göğüs tavuk eti
    tuz
    karabiber

    Kerevizlerin etli kısımlarını küp küp doğrayın. Daha önceden haşladığınız tavukların suyuna 2 bardak daha su ekleyerek kerevizleri kaynatın. Göğüs tavuk etlerini ve kerevizleri mikserden geçirerek çorba suyunda 10 dk kadar daha pişirin. Servis yaparken üzerine kaşar peynir ekleyin.

    FESLEĞENLİ DOMATES SANDVİCİ

    Light ekmek
    1 adet domates
    2 adet taze fesleğen yaprağı
    2 halka soğan
    sirke
    dil peyniri

    Dilimlenmiş domates ve soğanları, fesleğen yapraklarını bir tabağa koyup üzerini örtecek kadar sirke dökün. Buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra light ekmek dilimlerinin arasına dil peyniriyle yerleştirin.

    SEBZE ÇORBASI

    1 Adet orta boy patates (zar şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy kabak (zar şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy havuç (zar şeklinde doğranmış
    5 Adet mantar (doğranmış)
    1 Adet orta boy soğan (ince doğranmış)
    2 Çorba kaşığı light süt
    2,5 Su bardağı su
    1 Çay kaşığı z.yağı
    1 Çay kaşığı krema

    Derin bir teflon tencerenin içerisinde yağı ısıtın
    Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
    Sebzeleri tencerenin içerisine alın, 5-6 dakika daha kavurun
    Süt ve su'yu ekleyin.Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
    Soğuduktan sonra blenderdan geçirin.Krema ile süsleyerek servis yapın

    KABAKLI OMLET

    1 Adet orta boy kabak (rendelenmiş, suyu süzülmüş)
    2 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı light süt
    2 Dal taze nane yada dereotu (ince kıyılmış)
    1 Çay kaşığı zeytinyağı yada light margarin
    Tuz
    Karabiber

    Derin bir kabın içerisinde yumurtaları süt, tuz ve k.biber ile iyice çırpın.Daha sonra kabın içerisine rendelenmiş kabak ve kıyılmış naneyi ekleyip iyice karıştırın.Fırına dayanıklı yağlanmış (bir çay kaşığı yağ ile) bir kap içerisine boşaltın.Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 25,30 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

    DOMATES SOSLU KABAK

    1 Adet kabak (uzunlamasına ince ince doğranmış)
    1 Adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
    1 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış)
    1 Çay kaşığı z.yağı
    2 Diş sarmısak
    2 Çorba kaşığı su
    1 Çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
    Tuz
    Karabiber

    Teflon tavada yağı ısıtın.Soğan ve sarmısakları pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra kabak, domates ve suyu ekleyin.Tavanın üzeri kapalı olarak, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

    MANTAR SOTE

    750 Gr mantar (doğranmış)
    3 Adet dolmalık biber (ince doğranmış)
    3 Adet domates (küp şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
    1 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Tatkı kaşığı krema
    Tuz
    Karabiber
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Süslemek için maydanoz

    Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanlara doğradığınız mantarları, sarımsağı ilave edip 5 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğradığınız dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

    TAVUKLU PİRİNÇ SALATASI

    80 Gr tavuk göğüs (küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış)
    2 Çorba kaşığı haşlanmış pirinç
    1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Çay kaşığı zeytinyağı
    1 Çay kaşığı rendelenmiş soğan
    1 Çorba kaşığı lıght kaşar peyniri (rendelenmiş)
    1 Çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
    1 Talı kaşığı limon suyu yada nar ekşisi
    Tuz
    Karabiber
    2-3 Adet kiraz domates (süslemek için)

    Bir kabın içerisinde haşlanmış tavuketi, yağ, maydonoz , soğan, tuz, k.biber ve limon suyunu iyice karıştırın.Haşladığınız pirinci servis tabağına alın
    Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.Rendelenmiş kaşar peyniri ve kiraz domatesler ile süsleyerek servis yapın.

    SOYA FİLİZİ SALATASI

    1 Su bardağı soya filizi
    1 Adet dolmalık biber (İnce şerit şeklinde doğranmış)
    1 Çorba kaşığı sirke
    1 Çay kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Salata kabının içerisinde bütün malzemeleri iyice karıştırın..Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın

    TON BALIKLI PATATES SALATASI

    80 Gr light ton balığı (suyu süzülmüş)
    1 Adet patates (küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış)
    5 Adet roka yada pazı (ince kıyılmış)
    1 Çay kaşığı z.yağı
    1 Çay kaşığı hardal
    1 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Talı kaşığı limon suyu yada elma sirkesi
    1 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
    Tuz
    Karabiber

    Derin bir kabın içerisinde patates, roka, yağ, hardal, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın..
    Üzerine parçalara ayrılmış ton balığını ekleyin.
    Kıyılmış maydonoz ve taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek servis yapın.

    AKDENİZ SALATASI

    5 Adet kıvırcık yaprağı (ince kıyılmış)
    1 Adet orta boy domates (İnce doğranmış)
    1 Adet orta boy salatalık (ince doğranmış)
    1 Çorba kaşığı kıyılmış taze nane
    1 Çay kaşığı kekik
    1 Çay kaşığı z.yağı
    30 Gr light beyaz peynir (küp şeklinde doğranmış)
    ½ limon suyu
    Tuz
    Karabiber
    3 Adet siyah zeytin (süslemek için)

    Derin bir salata kabının içerisinde bütün malzemeleri karıştırın.Siyah zeytinler ile süsleyerek servis yapın.

    HAVUÇLU KEREVİZ SALATASI

    1 Adet orta boy havuç
    1 Adet orta boy kereviz
    2 Çorba kaşığı light yoğurt
    1 Adet limon suyu
    Tuz
    Karabiber
    1 Dal maydonoz

    Mutfak robotunda havuç ve kerevizi rendeleyin..
    Derin bir kabın içerisinde limon suyu, yoğurt, tuz ve k.biber ekleyip iyice karıştırın.Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın .

    MANTARLI MAKARNA

    1 Küçük kase burgu makarna
    4 Adet mantar İnce kıyılmış)
    1 Adet havuç (rendelenmiş)
    1 Adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
    1 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış)
    1 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Çay kaşığı zeytinyağı
    1 Tatlı kaşığı kıyılmış taze fesleğen (yada kekik)
    Tuz
    Karabiber

    Teflon tava içerisinde yağı ısıtın.Soğan, sarmısak, rendelenmiş havuç, k.biber ve tuz ekleyerek sote edin.Tavanın içerisine önce domatesleri, bir kaç dakika sonra mantarları ekleyin 10 dakika pişirin.
    Ocağın altını kapatmadan önce fesleğenleri ilave edin.Diğer tarafta makarnaları haşlayın ve süzün
    Hazırladığınız sos ile karıştırarak servis yapın.

    ELMALI LIGHT PASTA

    4 Büyük Elma
    ½ Fincan Un
    ¼ Fincan şeker
    2 Çorba Kaşığı toz şeker
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya şekeri
    1 Yumurta
    1 Tutam Tuz

    Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
    Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
    Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün.20-25 dakika daha fırında pişirin.Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    ELMA TATLISI

    1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
    1 Adet karanfil
    1 Çay kaşığı toz tarçın
    1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
    ½ Su bardağı su

    Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar).Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın.

    KARNIBAHAR SALATASI

    3 adet göbek salata
    1 adet küçük soğan
    2 diş sarmısak
    40 gram parmesan
    100 gram mayonez
    120 ml. süt
    1 tatlı kaşığı hardal
    2 yemek kaşığı limon
    1 adet karnabahar
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    30 gram ayçekirdeği içi
    1 adet sandöviç ekmeği
    1/2 demet maydanoz
    tuz
    karabiber
    muskat (taze çekilmiş)
    toz kırmızı biber

    Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın. Salataları dipleri bitişik kalacak şekilde dörde bölün, yıkayın. Soğanı soyduktan sonra ince kıyın. 1 diş sarmısağı soyup dövün. Parmesanı ince rendeleyin. Mayonez, süt, parmesan, sarmısak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın. Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tadlandırın. Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtıp karnabaharı orta ateşte 10 dakika kavurun. Sonuncu dakikada ayçekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun. Tuz, karabiber, muskat katın.Sandöviç ekmeğini ince ince dilimleyin. 1 diş sarmısağı soyup ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarmısağı içinde kavurun.Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin. Ekmekleri irice parçalayın, salatanın üzerine dağıtın. Karnabaharları ilave edin, maydanoz yaprakları ile süsleyin.

    NOHUT SALATASI

    250 gram yoğurt
    1 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 demet maydanoz
    10 adet küçük domates
    3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    tuz
    karabiber

    Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun yapraklarını koparın, yarısını ince kıyın. Diğer yarısını bir kenara koyun. Küçük domatesleri yıkayın, dörde bölün. Hazırladığınız malzemeleri (kıyılmamış maydanoz yaprakları hariç) dikkatlice karıştırın. Sirkeyi tuz ve karabiberle hafif çırpın, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek yeniden çırpın ve malzemeyi ilave edip karıştırın. Nohut salatasını 30 dakika ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce maydanoz yapraklarını ilave edin.

    PATATES CORBASI

    600 gram dolmalik kabak
    400 gram patates
    200 ml. light süt
    tuz
    nane
    maydanoz
    kinşiş
    karabiber

    Patatesleri soyun. Tepesini kestiğiniz kabakları yıkayın. Küçük küçük doğradığınız kabak ve patatesleri bir tencereye koyun. Tuzladıktan sonra üzerini geçecek kadar suyla 30 dakika haşlayın. Süzdüğünüz sebze suyunun 200 ml.sini ayırın. Nane, maydanoz ve kişnişi yıkayıp kurutun.Malzemenin tümünü otlar ve sütle karıştırarak koyu bir karışım elde edin. Sıcak servis yapın.

    KEKIKLI PATATES CORBASI

    1 adet soğan
    1 adet havuç
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    250 gram patates
    700 ml. sebze suyu
    2 yemek kaşığı kremşanti
    2 sap yabani kekik
    muskat
    acı kırmızı biber
    toz şeker
    tuz

    Soğan ve havuçları ayıklayıp yıkayın. Soğanları minik küblere doğrayın, havuçları ince ince dilimleyin. Her ikisini kızgın yağda çevirin. Patatesleri soyun, küb şeklinde doğrayın. Soğan ve havuçla karıştırın. Sebze suyunu ilave edip ağzı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Sebzeleri haşladıktan sonra mikser yardımı ile püre haline getirin. Daha sonra ezerek süzgeçten geçirin. Hazırladığınız karışıma kremşantiyi katın. Tuz, karabiber, 1 tutam şeker, muskat ve acı kırmızı biber ile tatlandırın.

    KORILI YAHNI

    6 adet domates
    4 adet patates
    2 adet dolmalık kabak
    1 adet patlıcan
    1 adet sarı dolmalık biber
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı toz kori
    tuz
    karabiber

    Patatesleri kabuğuyla 20 dakika haşlayın. Kurulayıp dilimleyerek saklayın.Kabak, patlıcan ve dolmalık biberlerin tepelerini kesin. Domateslerin sapını kopartın. Dolmalık biberi ikiye kesip beyaz kısımlarını ve çekirdeklerini çıkartın. 4 domatesle birlikte hepsini aynı boyda doğrayın.2 domatesi mixerda püre haline getirin. Tavada ısıttığınız sıvı yağda sebzeleri sote edin. Tuz ve biberle tatlandırın.Domates püresini ve köriyi ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.Patatesleri ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

    MERCIMEK SALATASI

    1 demet taze kekik
    6 yemek kaşığı elma sirkesi
    1 yemek kaşığı bal
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    300 gram ıspanak yaprağı
    1/2 adet kırımızı lahana
    1 adet göbek salata
    2 adet kırmızı soğan
    500 gram haşlanmış mercimek
    tuz
    karabiber

    Bir kevgirde mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanları soyun ve çok ince doğrayın. Kekik yapraklarını saplarından ayırıp kıyın. Elma sirkesini tuz, karabiber, bal ve zaytinyağı ile karıştırın. Kekik, soğan ve mercimeği içine katın. Kırmızı lahanayı uzunlamasına ikiye bölün ve kök uzantısını keserek çıkarın. Yapraklarını 2 cm. genişlikte şeritler halinde doğrayın. Ispanak yapraklarını yıkayın ve 1/2 cm. kalınlığında kıyın. Göbek salatayı temizleyin, yıkayın ve kurulayın. Yaprakları 2 cm. kalınlıkta şeritlere kesin. Salatayı servisten hemen önce mercimek ile karıştırın. Yanında kepekli ekmekle servis yapın.


    Zeytinyağlı Sebze Türlüsü

    Malzeme:
    3 adet orta boy kereviz
    3 adet orta boy havuç
    3 adet orta boy pırasa
    3 adet orta boy patates
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 adet limon suyu
    1 bardak su

    Hazırlanışı:
    Kereviz, havuç ve patatesleri soyup ince uzun kesin. Bir tencereye, önce pırasa ile havucu dizin. Yağ, limon suyu, tuz ve bir bardak su ilâve edin. Dağılmaması için bir tabak veya iç tabakla kapatın. 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra, kereviz ile patatesi ekleyin. Az su ilâvesi ile tekrar 10 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.


    Terbiyeli Kereviz

    Malzeme (4 kişilik):
    2 adet doğranmış kereviz
    2 adet doğranmış havuç
    1 yumurtanın sarısı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2-3 su bardağı su
    1 adet kerevizin doğranmış yaprakları ve sapı
    2 adet yarım halka şeklinde doğranmış soğan
    1 çorba kaşığı un
    1,5 limonun suyu (bilhassa, ekşili sevenler için)
    Deniz tuzu

    Hazırlanışı:
    Tencerede yağı ısıtıp soğan ve havuçları arada karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Kerevizleri ilâve edip kavurmaya devam edin. En son olarak da, kereviz sapları ile yapraklarını, su ve tuzu koyun, tencerenin kapağını kapayıp kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra, kısık ateşte bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

    Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyip sürekli karıştırarak yemeğe ilâve edin. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, servis yapın.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Ar. Gör.
    Üyelik tarihi
    19 Mar 07

    Mesajları
    1169
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: şimdide yediklerimizi eritme zamanı!

    bunlar erimez
    bu kadar şey nasıl erir

  3. #3
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07

    Mesajları
    3367
    Konuları
    892
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    0
    Kalan
    8614

    Standart Cevap: şimdide yediklerimizi eritme zamanı!


    yanında jimnastik yapmalısın ama

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. eritme peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-01-2009, 13:31
  2. Eritme Peyniri Yapım Tekniği
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ayqut54
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-01-2009, 13:29
  3. eritme kabı
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-02-2008, 15:55
  4. Mutluluğun zamanı
    Hikaye forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 05-11-2007, 19:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed