1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ege.burcu çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.10.2014 Son online zamanı: 03.08.2017

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart sirke teknolojisi

    : Sirke Teknolojisi
    : Word
    : .......

    Sirke Teknolojisi

    Sirke değişik hammaddelerden, değişik yöntemlerle elde olunan bir fermantasyon ürünüdür. Sirke dendiğinde genellikle asetik asit fermantasyonu ile alkolün asetik aside dönüştürüldüğü fermantasyon ürünü anlaşılmaktadır. Bu nedenle bazen sadece asetik asit fermantasyonundan söz edilir. Aynı anlama gelen bu iki tanım fermantasyon sirkeleri için kullanılır. Saf asetik asitten elde olunan sirkede fermantasyon söz konusu değildir. Üzüm ve incir gibi şekerli meyvelerin önce alkol fermantasyonuna sonra sirke (asetik asit) fermantasyonuna tabi tutulmasıyla elde edilen maddeye SİRKE denir.

    TSE 1880 EN 13188 sirke standardına göre ise sirke; "Tarım kökenli sıvılar veya diğer maddelerden, iki aşamalı alkol ve asetik asit fermantasyonuyla, biyolojik yolla üretilen kendine özgü ürün" olarak tanımlanmaktadır. Bu standartta sirke çeşitleri, üretiminde kullanılan hammaddelere göre; şarap sirkesi, meyve sirkesi, meyve şarabı sirkesi, elma şarabı sirkesi, alkol sirkesi, tahıl sirkesi, malt sirkesi, aromalı sirke ve diğer sirkeler olarak verilmiştir.

    Bunlardan şarap (üzüm) sirkesi biyolojik yolla asetik asit fermantasyonu ile sadece şaraptan (sadece taze üzümden elde edilen şarap) elde edilen sirke şeklinde tanımlanmaktadır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 721.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 27 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (13.03.2015 Saat 13:03 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sirke teknolojisi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan OZLEMDENİZLİ
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.05.2017, 23:40
  2. Sirke
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan twoba
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.01.2013, 10:30
  3. Sirke Teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan hatice kaya
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 17.10.2012, 23:56
  4. Sirke - Turşu - Zeytin Yapımı Teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan forumfood.net
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.03.2011, 14:41
  5. Sirke yapımı
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 21.09.2007, 12:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed