1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    udi25 çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.06.2008 Son online zamanı: 28.08.2020

    Mesajları
    15
    Konuları
    13
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    6
    Kalan
    349

    Standart Sitrik Asit Üretimi

    Citric acid production from whey with sugars and additives by Aspergillus niger
    Murad A. El-Holi and Khalaf S. Al-Delaimy
    Department of Nutrition and Food Technology, Faculty of Agriculture, The university of Jordan, Amman, Jordan.
    Accepted 22 September 2003
    Citric acid (CA) production by Aspergillus niger ATCC9642 from whey with different concentrations of sucrose, glucose, fructose, galactose riboflavin, tricalcium phosphate and methanol in surface culture process was studied. It was found that whey with 15% (w/v) sucrose with or without 1% methanol was the most favourable medium producing the highest amount (106.5 g/l) of citric acid. Lower CA was
    produced from whey with other concentrations of sugars and other additives used. Highest biomass of A. niger was produced with the addition of riboflavins. In general, extension of the fermentation (up to 20 days) resulted in an increase in CA and biomass, and decrease in both residual sucrose and pH values.

    Key words: Citric acid, Aspergillus niger, whey fermentation, surface culture.


    Dosya Türü : pdf
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 112.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 40 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sitrik asit
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan craliy
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.07.2016, 11:07
  2. sitrik asit üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan grimsi
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 29.11.2015, 15:13
  3. Sitrik Asit Tarihçesi ve Üretimi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan gıda_mühendisi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.03.2015, 13:35
  4. Candida ile Sitrik Asit Üretimi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan gıda_mühendisi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2014, 00:27
  5. Sitrik asit fermentasyonu
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan besinkimyasi
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 02.12.2009, 17:18

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed