6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen grimsi

Konu: sitrik asit üretimi

  1. #1
    grimsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    grimsi çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.12.2009 Son online zamanı: 24.04.2019

    Mesajları
    8
    Konuları
    8
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    10
    Kalan
    345

    Standart sitrik asit üretimi

    SİTRİK ASİT
    Sitrik Asidin Tarihçesi
    İlk olarak 1784 yılında , Scheele limon suyundan sitrik asidi izole etmiştir.1893 yılında bilim adamı Wehmer , fungusları şeker çözeltisinde çoğaldıktan sonra sitrik asit ürettiklerini göstermiştir.
    Sitrik asidin ticari olarak mikrobiyal
    üretimi
    1923 yıllarında başlamıştır.

    Mikrobiyal üretim şeker ve tuz çözeltisinin yüzeyinde , Aspergillus niger mikroorganizması kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
    Yüksek şeker konsantrasyonlarında A.niger ‘in optimum geliştiğini ve burdaki pH değerinin 2.5-3.5 olduğu bulmuştur.Bunu gerçekleştiren ilk ülkeleri İngiltere,Sovyetler birliği ve Almanya’dır.
    Günümüzde , mikrobial fermantasyonla ticari olarak sitrik asit üretimi üzerine çalışmalar geliştirilmektedir.
    SİTRİK ASİTİN ÖZELLİKLERİ
    Sitrik asit oda sıcaklığında kristal halinde bulunur.

    Sitrik asit ve tuzları toksik değildir, kullanımı kolaydır.
    E-330 sitrik asidin gıda katkısı kodudur.








    Dosya türü: ppt

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.86 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 112 Kez





    yusufcukur ve ykzr bunu beğendiler.

  2. #2
    gizem4259 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.02.2014 Son online zamanı: 07.07.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    winzip parolası ne acaba?


  3. #3
    Özge OYBAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.02.2014 Son online zamanı: 18.06.2014

    Mesajları
    109
    Konuları
    50
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Parola www.forumfood.net tir.


  4. #4
    muhendisbgm çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.03.2015 Son online zamanı: 18.03.2015

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Merhabalar.Kaynağı indirdim ayrıntılı ve güzel bir makale olmuş fakat benim şöyle bir sıkıntım var.Dönem projem için sitrik asitin yıllar bazlı hem türkiyede hem dünyada üretim ve tüketim verileri,arz talep eğrileri gibi ayrıntılı bilgilere ihtiyacım var.Bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.


  5. #5
    zoga154 çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.03.2015 Son online zamanı: 06.07.2020

    Mesajları
    10
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    4
    Kalan
    1
    teşekkürler


  6. #6
    gktg çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.11.2015 Son online zamanı: 29.11.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    dosya açılmıyor. hata veriyor dosyayı bir daha yükleme şansınız varmı tesekkür ederim şimdiden


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sitrik asit
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan craliy
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.07.2016, 11:07
  2. Sitrik Asit Tarihçesi ve Üretimi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan gıda_mühendisi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.03.2015, 13:35
  3. Candida ile Sitrik Asit Üretimi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan gıda_mühendisi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2014, 00:27
  4. Sitrik asit fermentasyonu
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan besinkimyasi
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 02.12.2009, 17:18
  5. Sitrik Asit Üretimi
    Endüstriyel Kimya forum içinde, yazan udi25
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.07.2008, 14:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed