5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 4 gönderen eskaplan

Konu: Sıvı Yağların Hidrojenasyonu

  1. #1
    eskaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eskaplan çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.12.2012 Son online zamanı: 06.08.2013

    Mesajları
    7
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Sıvı Yağların Hidrojenasyonu

    : sıvı yağların hidrojenasyonu
    : ppt
    : Yrd. Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN

    Sıvı halde bulunan veya içerisinde düşük erime noktasına sahip moleküller bulunduran bir yağdan erime noktası yüksek, kısmen veya tamamen katı yağ eldesin de üç yönteme başvurulabilir.
    Bunlar;
    *Hidrojenasyon *İnteresterifikasyon *Fraksiyonlama’dır.
    Bu işlemlerden hidrojenasyon diğerlerinden daha çok uygulama alanı bulmuştur.

    HİDROJENASYONUN TANIMI:
    Hidrojenasyon işlemi kısaca, doymamış yağ asitlerinin karbonları arasındaki çift bağlara hidrojen ilavesidir.
    Bitkisel yağlar iki amaçla hidrojenasyona tabi tutulur:

    * Bunlardan birincisi çift bağların sayısını azaltmak, böylece oksidasyona duyarlılığı azaltmak ve tat stabilitesini artırmaktır.
    * İkinci amaç ise fiziksel özelliklerini değiştirerek, ürünün kullanım alanlarını ve dayanıklılığını artırmaktır.

    Böylece hidrojenasyonla bitkisel yağlardan margarin, şortening, kaplama yağı, kızartma yağı gibi değişik amaçlı yağların üretilmesi sağlanır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 239.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 54 Kez





    Konu Aytar Özge tarafından (26.06.2013 Saat 15:32 ) değiştirilmiştir.
    sahdarms, yusufcukur, alis ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  2. #2
    berat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berat çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.09.2013 Son online zamanı: 06.11.2018

    Mesajları
    13
    Konuları
    10
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    3
    Kalan
    452
    şifre istio açamadım.yardımcı olur musunuz?


  3. #3
    Aytar Özge çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.04.2013 Son online zamanı: 11.02.2014

    Mesajları
    28
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Dosya Şifresi : www.forumfood.net


  4. #4
    berat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berat çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.09.2013 Son online zamanı: 06.11.2018

    Mesajları
    13
    Konuları
    10
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    3
    Kalan
    452
    teşekkür ederim


  5. #5
    Guneyli çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.04.2012 Son online zamanı: 15.08.2016

    Mesajları
    5
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yağların Modifikasyonu
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan file
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 18.10.2016, 12:14
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.05.2012, 12:21
  3. Ayçiçek Yağının Hidrojenasyonu - Yüksek Lisans Tezi
    Tezler forum içinde, yazan turuncusa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.08.2011, 19:22
  4. Yağların sindirimi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan tkn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.08.2010, 12:44
  5. sıvı yağların kullanımına dikkat edin ;niyemi?
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan antakyalı
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.07.2007, 11:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed