3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Konu: Soğuk Teknolojisi

  1. #1
    gıda91 çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.11.2014 Son online zamanı: 02.11.2014

    Mesajları
    9
    Konuları
    9
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Soğuk Teknolojisi

    : Soğuk Teknolojisi
    : Pdf
    : .......

    SOĞUK TEKNİĞİ

    A. SOĞUKTA MUHAFAZA


    1. Soğukta Muhafazanın Temel İlkeleri
    2. Soğukta Muhafazada Fizyolojik İlkeler -Solunum -Terleme
    3. Depolamada Meydana Gelen Değişmeler
    4. Bazı KAvramlar
    5. Soğuk Depo Koşulları ve Bunların Sağlanması
    -Deponun Soğutulması -Depolarda Sıcaklık Derecesi -Depolarda Nem Düzeyi -Depo Atmosferinin Sirkülasyonu ve Değiştirilmesi 6. Depoların Temizlik ve Dezenfeksiyonu 7. Kontrollü Atmosferde Depolama
    8. Çeşitli Sebze ve Meyvelerin Depolanma Koşulları

    B. DONDURARAK MUHAFAZA

    1. Dondurarak Muhafazanın Temel İlkeleri
    -Su ve Buzun Bazı Fiziksel Özellikleri
    -Suyun Faz Diyagramı -Suyun Kristalizasyonu
    -Donma Diyagramları
    2. Meyve ve Sebzelerin Dondurulmasında Bazı Fiziksel İlkeler
    -Buz Kritastallerinin Dokudaki Yeri
    -Donma Sırasında Konsantrasyon Artışı ve Hacim Değişmesi
    -Donma Süresi ve Donma Hızı
    -Donma ve Çözülme Hızlarının Kıyaslanması
    3.Dondurma-Depolama ve Çözmenin Kalite Üzerine Etkileri
    4.Dondurulmuş Gıdaların Depolanmaları
    5.Dondurulmuş Gıdaların Ambalajlanmaları
    6.Depolama Tekniği
    7. Dondurma Yöntemleri
    -Soğuk Hava ile Dondurma
    -İndirekt Kontakt Metoduyla Dondurma
    -Daldırarak Dondurma
    -Kriyojenik Sıvılarla Dondurma
    8. Dondurulmuş Gıdaların Mikrobiyolojisi
    9. Gıdaları Dondurarak Muhafazanın Avantajları, Dondurulmuş Gıdalarda Ürün Kalitesinin Korunması ve Dondurulmuş Gıdalarla İlgili Önemli Noktalar
    10. Çeşitli Gıdaların Dondurularak Muhafazası Meyve ve Sebzelerin Dondurulmaları Dondurulmuş Hamur Teknolojisi Kırmızı Etin Dondurulması Tavuk Etinin Dondurulması Su Ürünlerinin Dondurulması Süt ve Süt Ürünlerinin Dondurulması Yumurtanın Dondurulması
    11. Bazı Gıdaları Don Zararından Koruyucu Katkı Maddeleri

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.16 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 26 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (02.11.2014 Saat 14:45 ) değiştirilmiştir.
    Busra Timur bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

  2. #2
    aysii çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.09.2020 Son online zamanı: 28.09.2020

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Soğuk Teknolojisi

    dosya açılmıyor


  3. #3
    Sorumlu Yönetici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorumlu Yönetici çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.02.2007 Son online zamanı: 06.11.2020

    Mesajları
    167
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici

    Standart Cevap: Soğuk Teknolojisi

    Alıntı aysii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dosya açılmıyor
    Dosyada sıkıntı yok, açılıyor.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Soğuk meze
    Forum Sitemizi Kullanım Hakkında Destek forum içinde, yazan karakiraz
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 14.02.2018, 09:24
  2. et soğuk deposu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan kemalemrah
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 31.08.2012, 11:09
  3. Soğuk Zincir
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan shade
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 17.05.2012, 10:33
  4. soğuk plazma
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan albatros
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 22.10.2010, 15:22
  5. soğuk oda nem
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan edakagan1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2008, 18:09

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed