1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni

Konu: Soğutulmuş ve Dondurulmuş Hamur ile Ekmek Üretimi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Nov 14
    Yaş
    29

    Mesajları
    9
    Konuları
    9
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Soğutulmuş ve Dondurulmuş Hamur ile Ekmek Üretimi

    : Soğutulmuş ve Dondurulmuş Hamur İle Ekmek Üretimi
    : Pdf
    : Mitat Talay, Kamil Bostan

    Soğutulmuş ve Dondurulmuş Hamur İle Ekmek Üretimi

    Özet

    Bu çalışma ekmek hamurunun soğutulmasının ve dondurulmasının ekmeğin belli özellikleri üzerine etkisini incelemek amacıyla yapıldı. Bu gaye ile yoğurma sonrası elde edilen hamurlar 5, 3, 0, -3 ve -5 derecede, 6-12 saat süreyle muhafaza edildi. Süre sonunda çözündürülüp dinlendirilen hamurlar pişirildi. Elde edilen ekmeklerin belli özellikleri tespit edilerek sonuçlar kontrol grubu ile karşılaştırıldı.

    Ekmeklerin tat, kabuk kalınlığı, ağırlık ve ağırlık verimi, nem kaybı ve asit değeri dikkate alındığında deneme ve kontrol grubu arasında, aynı zamanda deneme grubunun kendi arasında belirgin bir fark görülmedi. Bunun yanında deneme grubu ekmeklerin daha ince gözenek yapısında ve daha düşük pişme sayısına sahip olduğu ve özellikle hacim ve hacim verimi değerlerinin muhafaza ısısının düşmesi ve sürenin uzamasına paralel olarak önemli oranda azaldığı tespit edildi.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 256,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 34 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (02-11-2014 Saat 16:04 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur, ahmedturker ve Busra Timur bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-09-2012, 13:58
  2. Dondurulmuş hamur stabilitesine ssl ve askorbik asit etkisi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan ertugay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-10-2011, 13:32
  3. Dondurulmuş hamur stabilitesi sağlanma
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan tathli
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-09-2009, 14:20
  4. hamur işi kitapları
    Hamur İşi forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 26-03-2009, 14:37
  5. un ve hamur kalitesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan avian
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-01-2009, 15:11

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed