Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası

Konu: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

  1. #11
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    zehirlenmek bazen cok zor bazen ise cok kolay. %1 lik sanılan risk, bazen bir adam gelir bünyesi değişiktir %70'e çıkıverir. o yüzden toplu tüketim alanlarında cok dikkat etmek lazım. tatil otelleri cok riskli özellikle.hem yaz hem de yıkamadan koyuyolar önüne sığır gibi yiyosun





    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  2. #12
    phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    phryne çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 17.04.2017

    Mesajları
    416
    Konuları
    31
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    tarımdan taze denetlenip konu ile ilgili aşağılanmış biri olarak yorum yapıyorum =)

    şimdi durum şöyleymiş; biz de aynı şekilde uygulama yapıyorduk. denetçi meslektaşım dondurucudan ürünü çıkarıp etiketini gözüme soktu... burada -18de bilmem kaç ay saklanabilir ibaresi görüyor musun diye. dondurulabilir ürünlerde +4te bilmem kaç gün, -18de bilmem kaç hafta yazmalıymış. yazmıyorsa donduramazmışım. hem ben hangi okuldan mezunmuşum ki...

    hi_axy07 ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

  3. #13
    BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    259
    Konuları
    50
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    220
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı phryne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarımdan taze denetlenip konu ile ilgili aşağılanmış biri olarak yorum yapıyorum =)

    şimdi durum şöyleymiş; biz de aynı şekilde uygulama yapıyorduk. denetçi meslektaşım dondurucudan ürünü çıkarıp etiketini gözüme soktu... burada -18de bilmem kaç ay saklanabilir ibaresi görüyor musun diye. dondurulabilir ürünlerde +4te bilmem kaç gün, -18de bilmem kaç hafta yazmalıymış. yazmıyorsa donduramazmışım. hem ben hangi okuldan mezunmuşum ki...

    bunlarında ukalıkları...
    yeri gelince nasıl denetim yaptıklarını da bilioruz..
    paylaşım için teşekkürler..

    "Gökyüzü KARTALındır!"

  4. #14
    hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_axy07 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.09.2008 Son online zamanı: 31.05.2021

    Mesajları
    495
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1096
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Günün Sözü:Mühür Kimdeyse Süleyman O'dur...

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  5. #15
    iqfturk çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.05.2016 Son online zamanı: 29.05.2016

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Şoklama işinin başarısı donma noktasını en hızlı şekilde geçebilmek ile alakalı ,
    -42 C şartlarında çalışan bir sisteminiz yada şok odanız yok ise zaten şoklama yapmış olmazsınız ,
    Riskli bir iş ve bu riski almaya gerek yok diyorum...


  6. #16
    iqfturk çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.05.2016 Son online zamanı: 29.05.2016

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    tekrar yazıyorum ve hayretle karşılıyorum ;
    -18 C şartlarında ürün şoklanmaz!!!!! SAKLANABİLİR ...
    Tarım sizi napsa az da,,,


  7. #17
    BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    259
    Konuları
    50
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    220
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    konunun sonuna kadar okuyup değerlendirme yaptığınız için çok teşekkürler.Elbetteki riskler yok değil.Kendi tesisim adına blastchiller da mevcut elimizde.
    çok mecbur kaldığımızda orada şoklayıp -18 de depoluyoruz. bende burada ki fikir paylaşımının ardından çok zorda kalmadıkça böyle bir duruma başvurmamamız gerektiğini tüm personellere izah ettim ve ediyorum.bu tarz durumlar şu an kalmadı neredeyse.ancak kimse birbirini kandırmasın bazen mecbur kalınıyor..

    bir de şunu eklemek istiyorum.Burada bir konu üzerinde güzelce , yeri geldiğinde espiri ile bilgi paylaşımı yapıyoruz.
    onlarca ünlemle azarlar bir üslup takınarak yanıtlama yapılmasını da saçma , gereksiz buluyorum...

    foodeng.cns bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  8. #18
    mehmet39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mehmet39 çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.05.2017 Son online zamanı: 11.10.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    her hangi bir gıda -18 sıcaklıkta şoklanmaz en az -30 40 derecelerde şoklanır. -18 muhafaza sıcaklığıdır. blast chiller varsa freeze modunda şoklayabilirsiniz tabi birde şoklama ehliyeti veya izni bir belgesi olması gerekir

    BLACKEAGLE-BJK ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  9. #19
    vhcg çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.01.2019 Son online zamanı: 24.07.2019

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    bu şoklama ehliyeti ya da dondurulmuş gıda üretim izni alabilmek için neler gerekli, hangi şartları sağlamak gerekli?
    Fikri olan varsa memnun olurum.
    şuanda -18de saklamak problem değil ama dondurmak için izin almamız gerekiyormuş...
    tebliğlerde bulamadım şartları

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Tavsiye edilen tüketim tarihi nedir?
    Gıda Güvenliği forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.11.2016, 17:34
  2. Tahıl Tüketim İlke ve Tüketim Türleri
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan semra-saü
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.10.2014, 21:11
  3. tüketim alışkanlıklarında şarap
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan hakan9altun
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23.01.2011, 21:36
  4. raf ömrü ve son kullanma tarihi arasındaki fark nedir??
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan yavuz7779
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 24.03.2009, 11:32
  5. Süt Tüketim Raporu
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2007, 09:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed