10 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 gönderen mnkilinc
  • 1 gönderen mnkilinc
  • 1 gönderen ertugay

Konu: sosis kaynatılınca ne kadar şişebilir ?

  1. #1
    lifeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lifeee çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2011 Son online zamanı: 18.03.2016

    Mesajları
    12
    Konuları
    8
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Question sosis kaynatılınca ne kadar şişebilir ?

    Geçen gün aldığım iyi bir marka sosisi salçayla bir güzel kaynatıyım dedim. demez olaydım!. kaynattım kapağı açtım kocaman 2 sosis. o kadar büyümüşler ki kolum kadar olmuşlar. ne kadar normaldir bilemedim. Öğrenciyim halen ve ailem hadi mühendis hanım söyle nedir bu dedi. cevap veremedim. normal olmadığı kesin %100 piliç ti. nedendir sizce bu gariplik?






  2. #2
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    sizin bilekleriniz inceymiş. sosisler normal bence;p
    eti su ile şişirme hilesi var ya, sanırım onun bir türevini yaptınız siz farkında olmadan. sosisleri bir de iyi pişsin diye çatalla filan deldiyseniz; su, ete iyice nüfuz etmiş olabilir ama yine de etçi arkadaşlar bir yanıt verirse daha iyi olur bu soruya.


  3. #3
    lifeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lifeee çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2011 Son online zamanı: 18.03.2016

    Mesajları
    12
    Konuları
    8
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    daha öncede sosis kaynattım ne kadar şişebilir biliyorm bu hiç normal değildi çatal falanda batırmadım ayrıca


  4. #4
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    valla sorunuz gayet ciddi de nedense şu soruda sürekli bi geyik çevirme ihtiyacı duyuyorum. çenemi tutayım sulandırmadan konuyu
    ciddi ciddi bi cevaplayan olmazsa istedgim geyiği yaparım yalnız(pazarlık cümlesi);P


  5. #5
    mnkilinc çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.09.2011 Son online zamanı: 12.12.2012

    Mesajları
    43
    Konuları
    15
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    bu şişmenin tek nedeni içine katılan soya.....

    solway ve lifeee bunu beğendiler.

  6. #6
    lifeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lifeee çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2011 Son online zamanı: 18.03.2016

    Mesajları
    12
    Konuları
    8
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    peki normal midir yoksa fazla miktarda soya katıldığı için midir? cevap için teşekkürler bu arada.


  7. #7
    hilal74 çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.05.2012 Son online zamanı: 06.01.2016

    Mesajları
    9
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    69
    Harcanan
    0
    Kalan
    69
    bizim memlekette 100% diye bir şey yok malesef....yeni yasayıda göreceğiz bakalım...ne kadar etkili olacak...iyi marka dediklerimizde bile fiyat düşürmek için her türlü malzeme kullanılıyor. Ama en ünlüsü soya....


  8. #8
    mnkilinc çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.09.2011 Son online zamanı: 12.12.2012

    Mesajları
    43
    Konuları
    15
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    soya fasülyesine kendi ağırlığı kadar su kattığın zaman katılan sudan geriye bir gram kalmıyor malesef. 30 kilo soyaya 30 kilo su kattıgın zaman 60 kilo ürün elde etmiş olursun. gerisini sen düşün artık....

    lifeee bunu beğendi.

  9. #9
    lifeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lifeee çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2011 Son online zamanı: 18.03.2016

    Mesajları
    12
    Konuları
    8
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    haklısınız. cevaplar için teşekkür ediyorum. sosisten soğudum bu bahaneyle. uzaklaşmam için böyle bir olaya ihtiyacım varmış benim işime yaradı bu soya. Gereksiz bir yiyecekten kurtulmuş oldum


  10. #10
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    sosis salam türü ürünlerde kollagen bağ doku oranı fazla etler kullanılır bunlar traşlama atıkları yüz kasları..vb. bunlar ısı etkisiyle belli bir şişme yaparak hacmi büyütür ve bu şekilde yapı sabit kalır ,soya unu,kazeinat ta kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. bu ürünler emülsiyon ürünleridir.içerisindeki yağlarve hava kabarcıkları kalabilir.ısı etkisiyle hacim artışı olması normaldir.

    lifeee bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sosis Üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan aksaray23070
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2018, 16:23
  2. Ne kadar yerseniz o kadar acıkırsınız!
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.06.2015, 15:49
  3. sosis akım şeması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan cartmanali
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.12.2013, 17:25
  4. sosis üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tolgaa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.04.2012, 12:04
  5. Ne kadar lezzetli o kadar kalorili
    Genel forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2007, 23:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed