5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen musti0133

Konu: sosis üretimi

  1. #1
    musti0133 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.06.2020 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47

    Post sosis üretimi

    : SOSİS ÜRETİMİ
    : Doc
    : İlyas PAPAS, Mustafa BAĞDAT

    SOSİS
    TSE’ye göre sosisin tanımı: Büyük baş ve küçük baş kasaplık hayvan gövde etlerinin ayrılabilen sinir, kıkırdak, kemik ve bağ dokularından temizlendikten sonra gerekli yardımcı maddelerle birlikte karıştırıldıktan sonra hazırlanan sosis hamurunun kılıflara doldurulması genellikle 10-20 cm boğumlar oluşturulması, dizi şekline sokulması ve usulüne göre pişirilmesi, istenirse dumanlanması ile elde edilen et ürünüdür.

    Sosis üretim Aşaması
    1. Temel hamur
    2. Dolum
    3. Porsiyonlama
    4. Büküm-bağlama
    5. Askı



    Sosis-Salam Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Katkı Maddeleri
    Hayvansal Dokular
    1. a) Et: Kullanılabilecek en iyi et, iyi kalitedeki iskelet kas dokusu etidir. Hem ekonomik bakımdan hem de lezzet bakımından yağlı ve yüksek bağ dokulu ete ihtiyaç vardır.
    a1) Bağlayıcı et; esas sosis-salam hammaddesi olan sığır, koyun, manda, dana, domuz iskelet kasından gelen ettir. Bu et oranı arttıkça daha kaliteli ürün üretilmesi mümkün olabilmektedir.
    a2) Dolgu eti; et traşlama artıkları, yağlı et artıkları yanında mide, işkembe, yanak etleri, baş eti, diğer bazı sakatatlar gibi ürünleri de kapsayan etlerdir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.07 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.04.2021 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.
    babacar0133 bunu beğendi.

  2. #2
    yok edici97 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.06.2020 Son online zamanı: 04.04.2021

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    güzel beğendim


  3. #3
    musti0133 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.06.2020 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47
    helall teşekkür edeerim


  4. #4
    musti0133 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.06.2020 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47
    teşekkür ederim yok edici bey


  5. #5
    yok edici97 çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.06.2020 Son online zamanı: 04.04.2021

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    nasssın iyenim görmeyeli sosis işine girmişmsin ))


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sosis Üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan aksaray23070
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2018, 16:23
  2. sosis üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tolgaa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.04.2012, 12:04
  3. salam sosis üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan burcummm
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.03.2012, 21:57
  4. Sosis - Salam Üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan water6
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.12.2011, 11:52
  5. salam-sosis üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan hkmt_gnl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.08.2009, 14:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed