1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen muhammet70

Konu: stabilizörler

  1. #1
    muhammet70 çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.05.2013 Son online zamanı: 13.05.2013

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart stabilizörler

    : stabilizörler
    : doc
    : .......

    Stabilizörler :

    “Hidrokolloit”, “zamk” ( sakız, gam: gum) gibi isimlerle de bilinen stabilizörler, gıdalarda çok çeşitli fonksiyonu olan maddelerdir. Bunlar, gıda maddelerinin üretiminde arzu edilen yapıyı oluşturmak, belli bir yapıyı korumak veya iyileştirmek amacıyla kullanılan katkı maddeleridir. Stabilizörler bu fonksiyonlarını, gıdanın farklı fazları arasına homojen bir şekilde girerek ve ortama stabil ( dengeli, karalı, sağlam, değişmez ) bir yapı kazandırarak yerine getirirler. Molekül yapılarındaki farklılıktan dolayı stabilizörlerin yüzey aktiviteleri emülgatörlerden genellikle daha düşüktür.
    Hidrokolloitlerin Yapısı
    Gıda Sanayinde Kullanılan Önemli Stabilizörler


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 14.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 11 Kez





    Konu Aytar Özge tarafından (10.05.2013 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Koruyucu katki maddeleri,stabilizörler,emülgatörler
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan esra54
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 26.10.2010, 15:46

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed