2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye pervin86s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31 Jul 08

    Mesajları
    11
    Konuları
    9
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    10
    Kalan
    245

    Standart sucuk üretim teknolojisi

    Umarım işinize yarar, et dersinden bir sunum.

    SUCUK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
    Giriş

    Sucuk ve benzeri ürünler , kıyma makinesinde veya kuterde kıyılmış et ve yağın, tuz, şeker ve çeşitli baharat ve çok az miktardaki diğer katkı maddeleri ile karıştırılıp, doğal veya yapay kılıflara doldurulması ve belirli bir sıcaklık derecesinde, nisbı rutubet, hava cereyanı ve sürede olgunlaştırılması ile elde edilen fermente kuru et ürünleridir.

    Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU
    ….

    Dosya Türü : ppt
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 36,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 172 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: sucuk üretim teknolojisi

    Pervin86s, oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmek Üretim Teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 15-03-2013, 19:23
  2. Zeytinyağı üretim Teknolojisi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan EMİNE EDA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-07-2008, 22:18
  3. Makarna Üretim Teknolojisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 16-04-2008, 04:40
  4. Yoğurt üretim teknolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan demirhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-03-2008, 15:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed