2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Oct 15
    Yaş
    24

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    55
    Kalan
    0

    Standart Sucuk Üretim Teknolojisi

    : Sucuk Üretim Teknolojisi
    : Word
    : .......

    Sucuk Nedir? Üretim Teknolojisi Nasıldır?


    Sucuk ve benzeri ürünler, kıyma makinesinde veya kuterde kıyılmış et ve yağın, tuz, şeker ve çeşitli baharat ve çok az miktardaki diğer katkı maddeleri ile karıştırılıp, doğal veya yapay kılıflara doldurulması ve belirli bir sıcaklık derecesinde, nispi rutubet, hava cereyanı ve sürede olgunlaştırılması ile elde edilen kuru et ürünleridir. Türklere özgü bir ürün özelliği taşımaktadır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 98,5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (20-10-2015 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk Üretim Teknolojisi

    emregun1, oncelikle paylasimin icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkurler.
    Daha once bir 10 kiloyla denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fermente Sucuk Üretim Teknolojisi (SUNU)
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan steellancet
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:45
  2. sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan eeeda1
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:30
  3. sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan pervin86s
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:19
  4. Fermante et ürünleri ve Sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan hangman123
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-10-2011, 18:54
  5. Sucuk Üretim Teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan gokcen84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-10-2009, 13:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed