2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    26 Oct 12
    Yaş
    31

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Sucuk Üretimi

    : Sucuk Üretimi
    : Word
    : .......

    SUCUK ÜRETİMİ

    1.Giriş
    Sucuk Türklere özgü fermente bir üründür. Ülkemizde en yaygın olarak üretilen et ürünü olmasına rağmen halen standart üretim tekniği olmayan bir ürün durumundadır.
    Sucuk deneyimi altında çeşitli kesim hayvanlarına ait et ve organlarının kıyılarak tuzlanış, haşlanış ve tütsülenmiş durumda, doğal yada suni bağırsaklar hazırlanmaya elde edilen et ürünü anlaşılmaktadır.
    Sucuklar verildikleri şekillere göre;

    • Kangal, Yarım Kangal
    • Çubuk (Baton)
    • Parmak, Muska ve dilim olmak üzere dört çeşittir.

    Sucuk ve benzeri ürünler; kıyma makinesinde kıyılmış et ve yağ , tuz, şeker, baharat ve çok az miktardaki diğer bazı katkı maddeleri ile karıştırılıp doğal ya da yapay kılıflara doldurulması ve belirli sıcaklık derecesinde, nispi rutubette, hava cereyanında ve belirli sürede olgunlaştırılmasıyla elde edilen fermente kurutma et ürünleridir. Ülkemizde sucuk diğer et ürünlerine kıyasla daha fazla miktarda tüketilmektedir.
    Sucuk üretim aşamaları sırasıyla; hammaddenin seçimi, hammaddenin hazırlanması, sucuk hamurunun hazırlanması, dolum, olgunlaştırma ve ambalajdır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 42,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (04-03-2016 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi

    Umit89 oncelikle paylasimin icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkurler.
    Daha once bir 10 kiloyla denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sucuk Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan YTO
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:53
  2. Sucuk üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ayeee1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-05-2015, 17:36
  3. sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan seyma60
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-07-2012, 13:12
  4. Sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-11-2011, 17:35
  5. Sucuk Üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Arzu Yazıcı
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09-03-2008, 22:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed