1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    shebnem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    shebnem çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.05.2008 Son online zamanı: 23.03.2015

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Suda Analizi Yapılan Parametreler hakkında genel bilgiler

    pH DEĞERİ:

    pH suyun içerdiği H iyonlarının konsantrasyonunun eksi logaritmasıdır.

    1
    pH = log ---------
    (H+)

    Ham suyun pH' ını, çözünmüş olarak bulunan karbonat, bikarbonat ve karbondioksit belirler. Genel olarak ham suyun pH' ı 5 ile 8 arasında değişir.
    pH değeri suyun asidik veya bazik olmasının bir ölçüsü olması nedeniyle kışır oluşumu ve korozyon problemlerini etkileyen en önemli faktörlerden biridir.Düşük pH, ekipmanın korozyona uğramasına sebebiyet verirken yüksek pH ise boru yüzeylerinde,dramlarda, ısı değiştiricilerinde,ve diğer sistem elemanlarında kalsiyum karbonat çökmesiyle kışır oluşumuna sebep olabilir.

    İLETKENLİK (Kondüktivite):


    Suyun içerdiği çözünmüş iyonların miktarını belirler. Su saflaştıkça iletkenlik azalır. Birimi, direnç biriminin tersi olup µmho/cm veya µS/cm'dir.

    Toplam çözünmüş katı madde ise suda çözünmüş tüm katı maddeleri belirler. Bu değerle iletkenlik arasında bir orantı vardır. Toplam çözünmüş katı madde ile iletkenlik arasındaki bağıntı çizelge 1.'de gösterilmiştir.


    Dosya Türü : doc

    Dosya Şifresi :www.forumfood.net


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 9.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Çikolata hakkında genel bilgiler
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan gizem
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.03.2009, 20:39
  2. 5S yaklaşımı hakkında genel bilgiler
    Altı Sigma, BRC, 5S ve Diğerleri forum içinde, yazan galaxy_40
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.09.2008, 00:15
  3. Ergnomi hakkında genel bilgiler
    Altı Sigma, BRC, 5S ve Diğerleri forum içinde, yazan galaxy_40
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.09.2008, 00:02
  4. besinler hakkında genel bilgiler
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2007, 13:47
  5. Mikroorganizmalar Hakkında Genel Bilgiler
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 30.06.2007, 09:52

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed