1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    garyola1 çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.02.2014 Son online zamanı: 26.05.2017

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Lightbulb Süt Mikrobiyolojisi

    : Süt Mikrobiyolojisi
    : Ppt
    : Doç.Dr.Gökhan Kavas

    SÜT MİKROBİYOLOJİSİ

    Süt teknolojisinin hedeflerinin en başında topluma sağlıklı , temiz ve hijyenik süt ürünlerinin üretiminin sağlanması gelmektedir. Süt ürünlerinin üretilmesinde her ne kadar mikroorganizmalar kullanılıyorsa da sütün kısa sürede bozulmasında ve enfeksiyon kaynağı olmasında ve en büyük etken yine mikroorganizmalardır.

    Bu nedenle sütün elde edilişinden tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte yararlı, zararlı ve hastalık etmeni olan küçük canlıların yani mikroorganizmaların özelliklerinin bilinmesinde yarar vardır.

    Süt mikrobiyolojisi süt hayvanlarından elde edilen çiğ süt ve çeşitli süt ürünlerinde bulunabilecek bozucu hastalık yapıcı mikroorganizmaların özellikleri, bulaşma kaynakları , ürünlerde oluşturdukları zararlar ile bunları süt ve ürünlerine bulaşmalarının engellenmesine yönelik önlemleri;

    Nitelikli , farklı tatlarda ürün elde edebilmek, fermantasyonu sağlayabilmek için süt endüstrisinde kullanımı kaçınılmaz olan bazı yararlı mikroorganizmaları ve özelliklerini incelemektedir.



          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 7.17 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 26 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (21.07.2016 Saat 11:19 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt Mikrobiyolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan aysunBYKL
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 03.05.2015, 16:42
  2. Süt Mikrobiyolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sinya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.02.2014, 18:52
  3. Çiğ Süt Mikrobiyolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan hamitartar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.10.2012, 12:43
  4. Et Mikrobiyolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan fth_fth
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.02.2011, 16:26
  5. Süt mikrobiyolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mbaldemir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.01.2010, 19:14

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed