Muğla'nın Ula İlçesi'nde kadınların yaptığı süt reçeli için patent başvurusunda bulunuldu. Detaylar haberimizde?

Muğla?nın Ula ilçesinde 1999 yılından beri hizmet veren ?Yörük Ali? adli restoranda kahvaltılarda servis edilen, kavanozlar içinde satılan süt reçeli yoğun ilgi görüyor. İşletme ortaklarından Kerim Dedeoğlu, süt reçelinin ablasının önderliğinde, 2014 yerel seçimlerinden önce mahalle kadınları tarafından üretildiğini söyledi. Dedeoğlu, İstanbul ve İzmir?deki lüks şarküterilere de sattıklarını belirttiği reçelin patentini almak için Türk Patent Enstitüsü?ne başvurduklarını dile getirdi.*

Süt reçelinin Türkiye'de, bazı yerlerde dondurma ve ıslak kek yapımında kullanılmasına rağmen henüz çok bilinmediğini, seri üretiminin de bulunmadığını söyleyen Kerim Dedeoğlu, reçelin tarifini şöyle verdi:

?Şekerpancarı ile süt, büyük kazanlarda odun ateşinde yaklaşık 7- 8 saat süresince sürekli karıştırılarak kaynatılıyor. Kıvam alınca ise soğumaya bırakılıyor. Yapımı çok zor ve yorucu. Kahvaltıda yenilebildiği gibi ayrıca ıslak kek ve dondurma yapımında da kullanılıyor.?

200 gramlık kavanozlardaki süt reçeli 15 liradan satışa sunuluyor.

[ucluhaber]