2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen food_eng2005

Konu: süt ve süt ürünleri iyi hijyen uygulamaları rehberi

  1. #1
    food_eng2005 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2011 Son online zamanı: 11.08.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart süt ve süt ürünleri iyi hijyen uygulamaları rehberi

    Ön Söz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3


    Sunuş . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5



    01. Amaç . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6



    02. Kapsam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6


    03. Mevzuat Hakkında Bilgilendirme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7


    04. Temel Hijyen Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7


    04.01. Yerleşim ve Bina Tasarımı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

    04.01.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
    04.01.02. Zemin, Duvarlar ve Tavan . . . . . . . . . . . . . . 9
    04.01.03. Kapı ve Pencereler . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
    04.01.04. Temizlikte Kullanılan Lavabolar . . . . . . . . . 11
    04.01.05. Alet ve Ekipman . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
    04.01.06. Aydınlatma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
    04.01.07. Havalandırma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
    04.01.08. Su, Buz ve Buhar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
    04.01.09. Atık Su ve Kanalizasyon Sistemi . . . . . . . . . 13
    04.01.10. Depolar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
    04.02. Temizlik ve Dezenfeksiyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
    04.03. Personel Hijyeni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
    04.03.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
    04.03.02. Hijyen Eğitimi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
    04.03.03. Tuvaletler, Banyolar . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
    04.03.04. El Yıkama Evyeleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.03.05. Soyunma Odaları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04. İşletme Hijyeni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.02. İşletme Temizliği . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.03. Alet ve Ekipman Temizliği . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.04. Cendere Bezlerinin Temizliği . . . . . . . . . . . 20
    04.04.05. Soğutucu ve Dondurucuların Temizlenmesi . 20
    04.04.06. Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı . . . . . . . . . 20
    04.05. Atık ve Çöp Kontrolü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
    04.06. Haşere, Sinek ve Kemirgen Kontrolü . . . . . . . . . . 21
    04.07. Cam Kontrolü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22



    05. Üretim Kuralları
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23



    05.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
    05.02. Ham Madde Kabulü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
    05.03. Üretim, Ürüne İşleme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
    05.03.01. Genel Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
    05.03.02. Sütün Ön Temizliği-Süzme . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.03. Standardizasyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.04. Homojenizasyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.05. Isıl İşlem (Sıcaklık) Uygulamaları . . . . . . . . 25
    05.03.06. Dolum ve Ambalajlama . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.07. Soğutma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.08. Son Ürünün Depolanması ve Sevkiyat . . . . 26
    05.04. Allerjen Bildirimi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
    05.05. İadelerle İlgili Uygulamalar . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.06. Yeniden İşleme Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.07. Laboratuvar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.08. İzlenebilirlik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.09. Geri Çağırma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
    06. Ne Tür Yardım Alabilirsiniz? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28



    07. Ekler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29



    EK.1. Süt ve Süt Ürünleri İşletmelerini İlgilendiren
    Yasal Düzenlemeler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
    EK.2. Süt ve Süt Ürünleri İşletmeleri İçin Gerekli
    Tanım ve Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
    EK.3. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen Kontrolü (Örnektir) . . . . . . . 32
    EK.4. Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı (Örnektir) . . . . . . . . . 34
    EK.5. Örnek Üretim Akış Şemaları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
    (a) Tereyağı Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
    (b) Kaymaklı Yoğurt Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . 36
    (c) Ayran Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
    (d) Kaşar Peyniri Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . 38
    (e) Beyaz Peynir Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . 39
    EK.6. Beyaz Peynir Üretim Kontrol Formu (Örnektir) . . . . . . . 40
    EK.7. Son Ürün Kontrol Formu (Örnektir) . . . . . . . . . . . . . . 41


    EK.8. Depo Sıcaklık Kayıt Formu (Örnektir) . . . . . . . . . . . . . 42
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.65 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 97 Kez





    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    carpediemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    carpediemm çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.01.2011 Son online zamanı: 26.06.2012

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    güzel bir bilgi teşekkür ederim


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bal Sektörü İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan seyfselvi
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 04.02.2020, 10:31
  2. Bal Sektörü İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan vrkvrk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.12.2016, 16:30
  3. Sakatatla İlgili İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan perwaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2014, 10:26
  4. Çiğ Süt Üretimi İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan muratsahin_d
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.09.2012, 05:56
  5. toplu tüketim yerleri için iyi hijyen uygulamaları rehberi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan meralll
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2010, 09:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed