1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
04.05.2017, 11:58 #1
Üyelik tarihi: 29.10.2015 Son online zamanı: 14.12.2018
- Mesajları
- 1
- Konuları
- 2
- Eklentileri
- 1
- Kredisi
- 55
- Harcanan
- 1
- Kalan
- 54
Süt ve Süt Ürünleri Staj Raporu
: Süt ve Süt Ürünleri Staj Raporu : Word : Takışoğlu Süt
TAKIŞOĞLU SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ
1978 yılında Samsun Buğday Pazarı’nda 40 metrekarelik bir dükkanda peynir satarak ticarete başlayan Ahmet Takış, böylece TAKIŞOĞLU’nun temellerini atmış oldu. Bugün Kastamonu, Samsun ve Manisa’da bulunan ve toplam 15.000 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarda günde 250 ton süt işlenmektedir. Tesislerinde 1986 yılında Kastamonu’da kurulan ilk fabrikayla beyaz peynir üretimine başlanmış ve daha sonra muhtelif ambalajlarda kaşar peyniri üretilerek ürün yelpazesi genişletilmiş ve markalaşmaya gidilmiştir.
1999 yılında Samsun Çarşamba’da kurulan ikinci fabrikayla, beyaz peynir ve kaşar peynirinden sonra kaybolmaya yüz tutmuş yöresel peynirlerin (kolot peyniri, dil peyniri, çeçil peyniri, telli peynir, lor peyniri, ayran ve yoğurt) üretimine başlanmıştır. 2004 yılında Manisa Kula’da üçüncü fabrika kurularak sektörün ihtiyaç duyduğu dilimli kaşar peyniri üretimine başlanmış ve tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak farklı gramajlardaki ürünler pazara sunulmuştur. Fabrikalarda, günlük ortalama 20 ton taze kaşar peyniri üretimi yapılabilmektedir. Takışoğlu geniş imalat tesisleri, zengin ürün çeşidi ve üretim kapasitesi ile kaşar peyniri üretiminde ülkemizin önde gelen firmaları arasındadır. Tesislerde üretilen ürünlerin satışı, Türkiye genelinde bölge müdürlükleri, bayiler, toptancılar kanalıyla gerçekleştirilmektedir. Takışoğlu, özel donanıma sahip araçlarıyla ürettiği bu benzersiz tatları, her gün geniş bir dağıtım noktalarına düzenli olarak ulaştırmaktadır. Bünyesinde yaklaşık 150 işçiyi istihdam eden firma, bu yönüyle de ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır.
Takışoğlu, yatırım hamlesinin son halkası olarak Samsun Tekkeköy Sagimat ta büyük ve entegre bir tesisin yatırımı ile tamamlamıştır. Bu tesis, günlük yaklaşık olarak 350 ton süt işleme kapasitesine sahip olup bu yönüyle sektörün en büyük ve modern tesisidir.
En kaliteli ve taze ürünler sunmayı amaç edinen TAKIŞOĞLU, üretimin hiçbir safhasında kaliteden taviz vermemektedir. TAKIŞOĞLU bu hassasiyetini ISO:22000:2005, ISO:9001:2000 kalite belgeleriyle pekiştirmiştir.
Konu Çiğdem Coşkun tarafından (20.05.2017 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Süt ve Süt Ürünleri Staj Raporu
Staj forum içinde, yazan meloniYorum: 0Son Mesaj: 04.05.2017, 11:58 -
Et ve et ürünleri staj raporu
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan se7en7Yorum: 1Son Mesaj: 07.03.2015, 02:01 -
Staj Raporu (Ateşoğlu Süt Ürünleri San. Tic. Şti.)
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan irem*Yorum: 3Son Mesaj: 07.09.2012, 18:33 -
Cebel Süt Ürünleri Staj Raporu
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan furkandemirgulYorum: 0Son Mesaj: 24.07.2012, 12:35 -
Aynes (süt ve süt ürünleri) staj raporu
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan özlem_1987Yorum: 6Son Mesaj: 23.07.2012, 20:24
Yer imleri