1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    selcan.selcan çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.10.2010 Son online zamanı: 26.06.2021

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    36
    Kalan
    69

    Standart Süt Ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları

    : Süt Ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    : Doc
    : .......

    Kısaca HACCP harfleriyle anılan Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, İngilizce Hazard Analysis and Critisal Control Points kelimelerinin bir kısaltmasıdır.

    Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, herhangi bir gıda prosesindeki mevcut tehlikeleri kontrol altına alarak ve riskleri en düşük düzeyde tutmak için gerekli kademeleri tayin ederek, güvenilir gıda üretimini amaçlayan bir sistemdir (BOYACIOĞLU, 1993). Bu sistem içerisinde bahsedilen tehlike kavramı, insan tüketimi için güvenli olmayan bir gıdanın neden olabildiği biyolojik, kimyasal ve fiziksel özellikler anlamındadır (MORTIMORE ve WALLACE, 1994).

    Dünyadaki gelişmelere paralel olarak gıda sanayiinde, dolayısıyla da Süt endüstrisinde büyük ilerlemeler gözlenmiş ve yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi ile çok çeşitli ürünlerin üretilmesi söz konusu olmuştur. Ancak süt ve süt ürünlerinin diğer gıdalar gibi tüketici sağlığıyla doğrudan ilişkili olması, süt endüstrisi alanında çok daha dikkatli olunmasını zorunlu kılmaktadır.

    Son on yıldır tüm dünyada tüketici sağlığının korunmasına ilişkin bir eğilim vardır ve üreticiler üzerindeki en büyük baskı sağlıklı koşullarda ve koruyucu madde içeriği düşük gıdaların üretiminde olmaktadır (JERVİS, 1994).

    Gümrük Birliğine girdiğimiz şu dönemlerde süt ve süt ürünlerinin ihracatı ülkemiz açısından önem taşımaktadır. Teknolojik açıdan bizden ileride olan Avrupa ülkelerine, onların istediği standartlarda ürün ihraç etmemiz oldukça güç olmaktadır. Bunun en büyük sebebi onların göz önüne aldıkları kriterlerin bizimkilerden çok daha fazla ve konu ile ilgili standart yada tüzüklerindeki sınırlamaların daha detaylı olmasıdır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 51.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 147 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (02.12.2012 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 35
    Son Mesaj: 14.09.2018, 14:58
  2. Süt Ve Ürünlerinde Co2 Uygulamaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mrthlt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.06.2012, 22:56
  3. Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen Uygulamaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan whitehsn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2011, 21:48
  4. Süt Ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sultanfatih
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.07.2009, 01:46
  5. haccp nedir -haccp uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan fatmaemineakan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2009, 08:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed