1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ByFurki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ByFurki çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.11.2009 Son online zamanı: 02.06.2020

    Mesajları
    26
    Konuları
    19
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    705
    Harcanan
    10
    Kalan
    695

    Standart Sütde Gerçekleşen Fermantasyon ve Oluşan Ürünler

    İçindekiler ;

    Fermantasyon, Bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır. Organik besin monomerlerinden, oksijen kullanılmaksızın yapılan, ATP enerjisi elde etme reaksiyonlarının genel adı.

    Fermantasyon çeşitleri
    * Laktik asit fermantasyon
    * Alkol fermantasyonu * Sitrik ait fermantasyonu * Bütrik asit fermantayonu

    Fermantasyon, oluşturulan son ürüne göre isimlendirilir. Tek bir reaksiyon olmayıp, bir dizi reaksiyondan oluşur.



    Not: Alıntı malıntı değildir...Kendi el emeğim olup kendi hazırladığım sunudur.


    Devamı...

    Dosya Türü: ppt


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 29.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 19 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şarap üretiminde gerçekleşen biyokimyasal mekanizmalar
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aykül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2016, 10:02
  2. Ekmekte fermantasyon ve pişirme sırasında oluşan değişimler
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan mrymaydn
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.03.2013, 16:09
  3. Fermantasyon
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan staphylococcus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2011, 22:22
  4. fermantasyon
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ayse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2008, 08:28
  5. Yorum: 7
    Son Mesaj: 26.08.2007, 16:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed