1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    muy
    muy çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.08.2017 Son online zamanı: 12.12.2017

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Sütte Laktoz Tayini İçin Biyosensörlerin Kullanımı

    : Sütte Laktoz Tayini İçin Biyosensörlerin Kullanımı
    : Pdf
    : Sadık Çoğal, Songül Şen Gürsoy, Gamze Çelik Çoğal, Oğuz Gürsoy

    Sütte Laktoz Tayini İçin Biyosensörlerin Kullanımı

    GİRİŞ


    Sütün laktoz içeriği, süt kalitesinin değerlendirilmesinde ve sütün mastitisli hayvanlardan elde edilip edilmediğinin (düşük laktoz içerikli) belirlenmesinde temel bir indikatördür. Bu nedenle laktoz miktarının belirlenmesi süt ve süt ürünleri endüstrisinde proses ve ürünlerin kontrolü için rutin olarak yapılmaktadır. Yine sütteki laktoz miktarının belirlenmesi laktoz intoleransından kaynaklanan rahatsızlıkların önlenmesi açısından da önemli görülmektedir. Sütte laktoz tayini için kullanılan yöntemlerin (polarimetrik, spektrofotometrik, kromatografik vb.) önemli bir bölümü zaman alıcı, nitelikli iş gücü gerektiren ve pahalı yöntemlerdir. Laktoz tayininde biyosensörlerin kullanımı ucuz, kolay ve hızlı bir alternatif olarak görülmektedir.

    Bir biyosensör biyolojik bir algılayıcı (biyoreseptör) ile elde edilen sinyali elektrik sinyaline dönüştürebilen transduser içeren analitik cihazdır. Bu sistemde sinyal hedef analit ile biyotanıma molekülünün (enzim, antikor vb.) reaksiyonu sonucunda ortaya çıkmaktadır. Biyosensörler ile hedef analite son derece spesifik ve yüksek hassasiyette ölçümler yapılabilmektedir [1]. Diğer ölçüm sistemleri ile karşılaştırıldığında kullanımları kolay olan, hızlı ve ekonomik analiz olanağı sağlayan biyosensörler ile ilgili yapılan çalışmalarda önemli bir artış görülmektedir. Web of Science veri tabanında biyosensör anahtar kelimesi ile makale başlığı taraması yapıldığında son on yılda (20052015) yayınlanmış 9500’ün üzerinde ve biyosensör anahtar kelimesi ile konu taraması yapıldığında 32000’in üzerinde çalışmaya rastlanmaktadır.

    Bu çalışmada, biyosensörlerin yapısı ve özellikleri ile ilgili bilgiler verildikten sonra farklı immobilizasyon yöntemleri (adsorbsiyon, tutuklama, kovalent bağlama ve çapraz bağlama) ve materyalleri kullanılarak laktoz tayini için geliştirilen farklı enzim biyosensörleri ile ilgili çalışmalar derlenmiştir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 420.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 3 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (02.12.2017 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sütte laktoz tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 19.02.2014, 13:13
  2. Gıda Ambalajlamasında Biyosensörlerin Kullanımı
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan Özge OYBAK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2014, 10:27
  3. Laktoz İntoleransından Korunmak İçin Süt İçin
    Sağlık forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2013, 10:39
  4. Laktoz tayini
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan kalite13
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 14.05.2009, 11:33
  5. Sütte yağ tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan ZeynepKübra
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.02.2009, 10:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed