1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    food_engi_neer çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.02.2009 Son online zamanı: 05.09.2015

    Mesajları
    7
    Konuları
    6
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Süttozu, Peyniraltı Suyu Tozu ve Yayıkaltı Karışımları ile Üretilen Kefirlerin Özell

    Giriş
    Fermente süt ürünleri insan sağlığı ve beslenmesi açısından süt
    teknolojisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bugün dünyada yoğurttan
    sonra en fazla tanınan kefir; Rusya Federasyonu, Bulgaristan ve
    Polonya’da popüler bir içecektir (5). Ülkemizde ise geleneksel olarak
    üretilmekte olup ayran kadar yaygın değildir.
    Kefirin lezzet ve bileşimi, kullanılan sütün kaynağı (inek, keçi,
    koyun, kısrak), yağ içeriği, tanelerin yada starterlerin bileşimi ve
    üretimdeki teknolojik koşullar gibi pek çok faktöre göre önemli ölçüde
    değişiklik göstermektedir. Kefir insan beslenmesinde çok önemli bir süt
    ürünüdür. Nitekim vücut için son derece gerekli ve besinler ile alınması
    zorunlu olan amino asitlerin ve bazı yağ asitlerinin kefirin bileşiminde
    bulunduğu saptanmıştır.(3,4,11).
    *Yüksek Lisans Tez Projesidir ve E.Ü.Rektörlüğü Araştırma Fonunca desteklenmiştir.
    1 Ziraat Yüksek Mühendisi
    2 Doç.Dr.E.Ü.Ziraat Fak. Süt Teknolojisi Bölümü 35100 Bornova-İZMİR
    80
    Kefir süte kefir tanesi veya kefir kültürü aşılanmasıyla
    üretilmektedir. Son yıllarda kefir üretiminde değişik yöntemler
    geliştirilmeye de çalışılmaktadır. Bu çalışmalar genellikle kefirin besin
    değerini arttırmaya ve maliyetini düşürmeye yöneliktir. Bu amaçla bazı
    araştırmalarda sütçülük artıkları olan ve genellikle değerlendirilmeyen
    peyniraltı suyu tozu ve yayıkaltı üretimde kullanılmaktadır. Bu
    araştırmada da süt yerine süttozu ve sütçülük artıkları olarak bilinen
    peyniraltı suyu tozu ile yayıkaltının kefir üretiminde kullanım
    olanakları araştırılmıştır.


    Ve Devamı...

    Dosya türü: word
    Dosya şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 14.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Peyniraltı suyu tozu iş akış şeması
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan scorpionn88
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 10.04.2021, 19:04
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.04.2013, 01:08
  3. Süttozu ve Peyniraltı Suyu Tozunda Kül Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan esra54
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.01.2009, 11:06
  4. Süt tozu, peyniraltı suyu tozu ve dondurmanın ambalajlanması
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23.03.2008, 21:04
  5. Süt Tozunun Peyniraltı Suyu Tozu İle Tağşişi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan caner432
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2008, 21:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed