KÜL TAYİN TALİMATI


* Porselen krozeleri numune tartılmadan önce kül fırınına koyarak 825 ˚C ‘ de bir saat beklet.
* Kül fırını 300 ˚C civarına soğuyunca porselen krozeleri desikatöre al ve soğumasını bekle.
* Hassas terazide porselen krozelerin darasını al.(Dara)
* Bu değeri uygun bir forma kaydet.
* Porselen krozelere numuneden 2-2,5 gram tart.
* Değeri kaydet.(Numune)
* Krozeleri kül fırınına koy.
* Kül fırınını 825 ˚C’ de 4 saate ayarla , çalıştır.
* Kül fırınını kapattıktan sonra sıcaklık 300 ˚C ‘ye geldiğinde krozeleri maşa ile desikatöre al.
* Soğuduktan sonra hassas terazide tart.
* Değeri kaydet.(Numune+Dara)
* Kül sonucunu aşağıdaki formüle göre hesapla:

(Numune+Dara)-Dara
% Kül= ———————————
Numune