Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
36 sonuçtan 31 ile 36 arası
  1. #31
    Yeni Üye gm-g - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Oct 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    Poşet çay makinelerinin çalışma prensibini görmek isterseniz şu linkteki videoyu izleyebilirsiniz...

    Umarım faydalı olur...

    http://video.google.com/videoplay?do...40647059703230


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #32
    Yeni Üye simülasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Dec 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    13
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    Metal zımbalı poşet çayları içmeyin
    Poşet çaylar çok pratik. Bu yüzden de kullanımı hızla artıyor. Ancak dünya
    zımba telli poşet çayları terk etmesine rağmen (zımba yerine poşete, ip
    doğal yapıştırıcı ya da dikiş ile tutturuluyor) Türkiye'de hâlâ
    metal zımbalı poşet çayları satılıyor. Bu insan sağlığı için çok
    tehlikeli. Çünkü metal zımbalı poşet çay, sıcak suyun içine girdiğinde ve
    uzun süre bekletildiğinde, çay poşetindeki metal çözünüme uğruyor. Bu da
    vücutta metal birikimine yol açıyor. Vücutta biriken ağır metal iyonları
    karaciğer, beyin, akciğerde çeşitli sorunlara ve kansere neden oluyor.
    Özellikle limonlu çay içenler kesinlikle metal zımbalı poşet çay
    kullanmamalı. Çünkü limon asit özelliğinden dolayı metalle tepkimeye girip
    metalin çözülmesine ve vücuda daha fazla metal yüklenmesine neden oluyor.
    Poşet çayları alırken ya da kullanırken dikkatli olmak gerekir.
    Dokunduğunuzda naylon hissi veren metal zımbalı poşet çayları almayın.
    Onun yerine lifli, doğal malzemeden yapılan, ipi dikişle ya da
    yapıştırılarak tutturulmuş çayları tercih edin. Önce şekeri atın. Çünkü
    şeker suyu soğutacak ve metalin çözülmesini engelleyecek. Su mümkün
    olduğunca ılık olmalı. Ve metal zımbalı poşet çay su içerisinde en fazla
    iki dakika bekletilmeli. Aslında salt bitkiyi suda kaynatarak veya
    demleyerek hazırlamak en sağlıklı yoldur.
    Konservede metalik tat tehlike sinyali
    Konserve balık gibi yiyeceklerin konulduğu teneke kutu dediğimiz
    ambalajların, iç yüzeyi plastik malzemeyle kaplı ise standartlara
    uygundur. Fakat bu tür bir önlem alınmadan salt metal ambalaj ile gıda
    veya gıda maddesinin suyunun teması söz konusu ise, tüketilecek
    yiyeceklere çok dikkat edilmeli. Uzun süre beklemiş gıdaların tüketilmesi
    çok risklidir. Bu nedenle son kullanma tarihine yakın ürünler
    tüketilirken "metalik bir tat" hissedilirse, gıdanın
    tüketilmesi sakıncalıdır. Son kullanma tarihi geçmemiş olsa bile bu tür
    bir tat alınıyorsa, o yiyecekler tüketilmemeli,
    tüketicilerin başvurması gereken noktalara veya ilgili firmaya bu konuda
    şikayet bildirimi yapılmalıdır.
    Folyolar Alzheimer ve kansere sebep oluyor
    Alüminyum folyo ve streç film bazı maddelerle bir araya geldiğinde
    reaksiyona geçip çözülür. Özellikle uzun süre alüminyum folyoda kalan
    sıcak, sulu, asitli yiyecekler aşınmaya neden olabilir. Bu malzemelerin
    sürekli kullanımı halinde ise Alzheimer ve kanser gibi birçok ciddi
    sağlık sorununa neden olabilir.
    Plastik damacana sakıncalı
    Plastik damacanalar da sağlık açısından sakıncalıdır. Çünkü evimize içmek
    için aldığımız kaynak suları çeşme sularına göre daha aşındırıcıdır. Bu
    nedenle bilinen ve güvenilen firmalar dışındaki yerlerden su
    alınmamalıdır. Çünkü tüketicinin sağlıksız damacanayı çıplak gözle
    anlaması mümkün değildir. Ayrıca bu konuda yeterli denetim olup olmadığı
    da şüpheli bir durum. Bunun için gerek su gerek yiyecekler açısından cam
    ambalajlar her zaman en sağlıklısıdır. (iyibilgi'nin notu: Eskiden
    su saklamak için kullanılan toprak kapları da tercih edebilirsiniz.
    Toprak kaplar suyu serin tutar.)
    Yıpranmış damacanayı geri gönderin
    Damacanaların hammaddesinde fosgen adı verilen, savaşlarda yaygın şekilde
    kullanılan kimyasal zehirli bir gaz dahi bulunuyor. Yıprandığında ve
    içinde uzun süre su bekletildiğinde, damanacayı oluşturan plastikteki
    birçok tehlikeli kimyasal suya karışabiliyor. Bu kimyasallar mide,
    karaciğer, sinir sistemi ve akciğer dokusunda tahribata yol açıyor. Bu
    yüzden evinize gelen damacananın yıpranmamış olmasına özen gösterin.
    Damacanaların son kullanma tarihlerini üretici firmalarda bulunması
    gereken bir dedektör belirliyor. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında
    Yönetmelik'e göre üretici firmaların bu dedektörleri bulundurmaları
    için 31 Aralık 2007'ye kadar süreleri var. Şu anda firmalar
    damacanalarını kendi istedikleri sürece kullanabilirler. Tek kullanımlık
    pet şişelerde ise bu tehlike yok.
    Streç filmi pişirme sırasında kullanmayın
    Streç film plastik bir malzeme olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.
    Özellikle sıcak yiyeceklerin saklanmasında kullanılmamalıdır. Çünkü ısı
    ile temasında çok çabuk erir ve plastikteki zararlı kimyasal maddeler
    yiyeceklere, oradan da insan vücuduna geçer. Ayrıca yemeklere karışmaması
    için ısıtma-pişirme esnasında kaplarda ve gıdaların iç yüzeylerinde
    kesinlikle bulunmaması gerekir.
    Plastik bardak kanser nedeni
    Köpük, plastik bardak ve malzemeler ile sıcak yiyecek-içecek tüketimi
    kesinlikle terk edilmesi gereken alışkanlıklardır. Sağlık Bakanlığı bu
    duruma müdahale etmelidir. Maliyeti düşürmek ve daha çok kâr elde
    edebilmek için üretilen "çok ince" plastik bardak ve tabaklar
    70-90 derece
    sıcaklığındaki sıvılar içine konduğunda tehlike yaratır. Sıcak sıvı,
    plastik malzemeyi eritir. Toksik maddeler ilk önce sıvıya sonra ağız
    yoluyla vücuda geçer ve kansere yol açar. Sıcak su ile ilişkiye en az
    geçme ihtimali, kağıt bardaklar için geçerlidir. Özellikle ABD, İngiltere
    ve Avrupa Birliği'nde kağıt bardak yaygın olarak kullanılıyor.
    Alüminyum folyoyu fırına koymayın
    Alüminyum folyoyu tamamen koruma amaçlı olarak kullanmak yani yiyeceği
    folyoya sarıp buzdolabına koymak sağlıklıdır. Ancak saklanacak gıdanın
    ıslak, çok tuzlu ya da limonlu olmaması gerekiyor. Alüminyum folyoya
    ısıtma işlemi uygulamak, balık v.s yiyeceği alüminyum folyoya sarıp
    fırında pişirmek sakıncalıdır. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin
    pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile
    reaksiyona girebilir. Alüminyum metal çözünerek gıdaya karışır. Bu da
    vücutta metal birikimine sebebiyet verir. Kanser, akciğer ve karaciğer
    hastalıklarına yol açabilir. Alüminyum folyo yerine mumlu kağıt tercih
    edilmelidir.

  3. #33
    Yeni Üye mustafah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Jan 09
    Yaş
    38

    Mesajları
    10
    Konuları
    8
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    26
    Kalan
    179

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    Çok güzel ve bilgi verici bir yazı. Bizimle paylaştığın için teşekkürler.

  4. #34
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 Nov 10

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    poşet çay ve demleme çay daki çay farklı tür mü oluyor,şimdi ben poşet çay üretimi yapmak istiyorum ama poşet çaya normal çay doldursam olmaz mı

  5. #35
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Jan 09

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    Gerçekten çok güzel bir paylaşım teşekkürler....

  6. #36
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Nov 09

    Mesajları
    15
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: Süzme Poşet Çaylar

    Alıntı çaycı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    poşet çay ve demleme çay daki çay farklı tür mü oluyor,şimdi ben poşet çay üretimi yapmak istiyorum ama poşet çaya normal çay doldursam olmaz mı


    En belirgin fark kullanım farkı tabiki Bunun dışında çayın derecelendirilmesi sonucu elde edilen toz çayın değerlendirilmesi amacıyla poşet çay geliştirildi. Küçük poşetlerin içerisine belirlenen oranlarda toz çay ve kalitesi daha yüksek olan çay karıştırılarak konuluyor.

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süzme Yogurt Üretiminde Elde Edilen Serumun Bazı Özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-03-2008, 00:05
  2. süzme yoğurt üretimi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 28-03-2008, 23:54
  3. çaylar hakkında genel bilgiler
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-03-2008, 16:47
  4. KÜRESEL ISINMA-POŞET KULLANIMI
    Genel Kültür forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 25-08-2007, 13:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed