Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Tam Zamanlı Üretim (Just in time)

    Tam zamanında üretim sistemi (Just In Time); son yıllarda oldukça önem kazanan bir üretim tekniği olmuştur. Felsefenin hedefleri; israfı ortadan kaldırmak, kaliteyi geliştirmek, verimliliği arttırmak, ürünlerde ve üretim sürecinde sürekli gelişmeyi sağlamaktır. “Tam Zamanında” terimi, genellikle sloganlaşan tanımıyla sadece gerekli parçaların, gerekli olduğu miktarlarda, gerekli görülen kalite düzeyinde, gerekli olduğu zaman ve yerde üretilmesi durumunu açıklar.

    TZÜ bir Japon üretim felsefesidir. Bu felsefe doğru yer ve zamanındaki tam kalite ve sayı nesnelerine gerek duyar. TZÜ’in doğru bulunmuş kalite, prodüktivite etkinlik gelişmiş haberleşmede sağladığı artışlar,maliyetler ve israflarda sağladığı azalmalar oldukça geniş bir şekilde dünyaya duyurulmaktadır.

    Günümüz kıt kaynaklan yönetiminin de gerektirdiği gibi, pazar payını dikkate alarak stoğa yönelmeden üretim yapılmalıdır. Bu sayede parti büyüklükleri küçülecek ve bir ay aşırı üretim yapıp (talep+stok) ertesi ay boş kalmak da önlenebilecektir.

    TZÜ felsefesinin idealize edilmiş işletme hedefleri olarak tanımlamaktadır. Ancak bu hedeflere ulaşmak pratik olarak mümkün olmadığından , burada önemli olan, bu iki hedef doğrultusunda sürekli gelişme çabalarını yoğunlaştırmak ve bu yolla israfı önleyip, maliyetleri azaltabilmektir. Maliyetler azaltıldığında ise işletme karlılığı artacaktır.
    TZÜ sistemleri, müşteri, işletme ve satıcı zincirinin tamamında uygulanmasıyla ancak başarılı olduğu için klasik bir işletme ortamından TZÜ ortamına geçişin uzun ve sancılı bir dönüşüm sürecini gerektirdiğini, TZÜ uygulamalarına geçiş öncesi oluşturulması gerekli olan makro ve mikro alt yapının sağlamlığının önemli bir faktör olduğu söylenebilir.


    Şifre = "www.forumfood.net" (sadece link "" lar yok)
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 89.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 20 Kez






  2. #2
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    hocam teşekkürler


  3. #3
    haticetuncer çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.04.2007 Son online zamanı: 11.02.2016

    Mesajları
    428
    Konuları
    27
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    paylaşımın için teşekkürler:999:


  4. #4
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    eyvallah cok saol hocam


  5. #5
    zeyenp çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.03.2007 Son online zamanı: 07.10.2015

    Mesajları
    381
    Konuları
    90
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    saol paylaşım için bakalım bakalım


  6. #6
    zeyenp çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.03.2007 Son online zamanı: 07.10.2015

    Mesajları
    381
    Konuları
    90
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    çok güzel bakamıorum linke tıklamıo


  7. #7
    hattuşili çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 27.10.2007

    Mesajları
    126
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler


  8. #8
    mezrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mezrap çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 07.04.2017

    Mesajları
    447
    Konuları
    25
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655
    teşekkürler


  9. #9
    suleymangursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    suleymangursel çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.05.2007 Son online zamanı: 20.12.2011

    Mesajları
    215
    Konuları
    30
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    421
    Harcanan
    0
    Kalan
    421
    Teşekkürler...


  10. #10
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    ark lar indirebildiniz mi siz yanlış dosya adı dio sorun verio


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Maya Fermentasyonunda Gerçek Zamanlı Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan sinem turan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 05.11.2012, 17:27
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.12.2010, 14:14
  3. Real-Time PCR İle İlgili...
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan feraset
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 06.12.2010, 10:49
  4. İtalian time
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 03.07.2007, 21:11
  5. Bakteri Çoğalmasını Gerçek Zamanlı Gösteriyor
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan LaukéAmed
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 10.06.2007, 12:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed