4 sonuçtan 1 ile 4 arası
-
02.06.2009, 14:08 #1
- Mesajları
- 19
- Konuları
- 8
- Eklentileri
- 6
- Kredisi
- 305
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 305
"Tarım ve Gıda Bakanlığı" geliyor....
'Tarım ve Gıda Bakanlığı' geliyor
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Gıda Bakanlığı oluyor
Hükümet Sözcüsü Çiçek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın adının değiştirileceğini, genetiği değiştirilmiş bitkilerin üretimine de izin verileceğini açıkladı
ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın adının Tarım ve Gıda Bakanlığı şeklinde değiştirileceğini bildirdi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, geçen dönemde çıkan yasayla köy hizmetlerinin il özel idarelerine devredilmesi nedeniyle Tarım ve Köyişleri olan bakanlık isminin anlamının kalmadığını belirtti. Yeni kurulacak Tarım ve Gıda Bakanlığı’nın aynı zamanda AB ile de bağlantılı bir düzenleme olduğunu ifade eden Çiçek, bu tasarıyla sadece isim değişikliğinin getirilmediğini, statik bir bakanlık yerine daha dinamik bir Tarım ve Gıda Bakanlığı’nın kurulmasının amaçlandığını vurguladı.
Ulusal Biyo Güvenlik Yasası
Üç ayrı kuruma bağlı olarak çalışan Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Başbakanlık Acil Durum Yönetiminin birleştirilerek tek çatı haline geldiğini anlatan Çiçek, “Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Teftiş Kurulu kaldırılıyor” dedi.
Çiçek, imzaya açılan bir başka yasanın da “Ulusal Biyo Güvenlik Kanun Tasarısı” olduğunu bildirdi. Çiçek, “Kanunun yürürlüğe girmesiyle genetiği değiştirilmiş bitkilerin üretimine izin verilmesinin önü açılmış olacak. Genetiği değiştirilmiş bitkilerin izinsiz kullanımı, biyolojik çeşitlilik merkezleri ve organik tarım yapılan alanlara yakın üretimlerle bebek mamaları ve küçük çocuk ek besinlerinde özel amaçla geliştirilenler hariç kullanımı yasaklanmıştır” diye konuştu.
Hayvan ticaretine düzen
Bakan Çiçek, tarımla ilgili diğer konunun, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı olduğunu belirtti. Çiçek, “Bu kanun tasarısıyla hayvan ticaretiyle uğraşanlar belgelenecek. Hayvan nakilleriyle ilgili hayvan refahı kuralları getirilecek. Bitki sağlığı ve gıda güvenliği açısından ve yem açısından da önemli düzenlemeler bu yasayla geliyor” diye konuştu.
-
02.06.2009, 15:35 #2
Hayırlısı olsun...
-
03.06.2009, 14:19 #3
hayırlısı olsun da!
önce eşeği sağlam kazığa bağladık mı?!
bi kere yanlışlık oldu bağlayamamışız...
ikinci kez neden!...
bakın eşekler başkasından otlanıyor;
eeee tabi onların sözünü dinleyecekler.
hayırlısı olsun değil...
başa gelen çekilir!
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
-
05.06.2009, 21:18 #4
İsimleri değiştirmek kolaydır. Önemli olan isimlerin değişmesiyle yenilikler, gelişmeler olmasıdır. Ümid ediyoruz ki bu değişikliklerle hem iş alanında hemde gıda ve hizmet alanında daha büyük gelişmelere imza atar. Saygılarımla.....
Advertising
Advertising