4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 gönderen unrealfener
  • 3 gönderen **gizem

Konu: tavuk haşlama yemeğinin bozulma nedenleri

  1. #1
    hakanbattal çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.06.2008 Son online zamanı: 24.03.2014

    Mesajları
    8
    Konuları
    6
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    412
    Harcanan
    0
    Kalan
    412

    Standart tavuk haşlama yemeğinin bozulma nedenleri

    Arkadaşlar merhaba. geçen hafta tavuk haşlama üretimi yaptık. takribi 3 saat sonra yemeği toplamak zorunda kaldık, yemekte köpürme olmuştu. koku olarak yabancı bir aroma yoktu. hemen analiz için numune aldım, akredite bir lab.a analiz için gönderdim, sonuçlar yeni ulaştı elime ve sonuçlara göre hiç bir m.o. bulunmamış. bozulmaya başka hangi etkenler neden olmuş olabilir.






  2. #2
    unrealfener çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.12.2008 Son online zamanı: 19.12.2016

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Mikroorganizma kaynaklı bir bozulma bulunmuyorsa, deterjan kalıntısı üzerinde durabilirsiniz. Yıkama ve durulamanın etkin şekilde yapıldığını takip etmek lazım.

    pallidus bunu beğendi.

  3. #3
    TATAR Renan çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.01.2018 Son online zamanı: 27.05.2021

    Mesajları
    8
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    Merhaba Tavuklar islenirken mutfakta uzun zaman elverissiz sicaklikta bekletilmis.


  4. #4
    **gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    **gizem çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.05.2010 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    Merhaba, bunun benzer örneğini yıllar önce maalesef yaşadık. sorunun yemek dağıtan kişiden kaynaklandığını anladık. thermoboxlarla sıcak gelen yemeği soğuk benmariye koyup benmariyi öyle ısıtmaya çalışmış. bu durumun yaşandığı ay haziran ayıydı ve malum havalar da sıcak olduğu için yemek bozuk olmamasına rağmen sırf bu ısı değişkenliğinden kaynaklı köpürmüştü.
    bu durum yalnızca tavuk haşlamaya has bir durum değil. thermoboxlarla sıcak gelen yemek mutlaka sıcak benmariye koyulmalı. toplu yemek sektöründe çalışan arkadaşlara faydalı olması açısından paylaşıyorum.
    iyi çalışmalar.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. turşu bozulma nedenleri
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ebruozcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.01.2018, 21:56
  2. Turşu Bozulma Nedenleri
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan Elif.Engin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.03.2013, 14:52
  3. Gıdaların bozulma nedenleri
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan bysteel21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.03.2011, 17:01
  4. Besinlerin bozulma nedenleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan grls
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.04.2010, 14:39
  5. gıdaların bozulma nedenleri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan sahdarms
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.12.2008, 18:19

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed