1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen veyselbayik21

Konu: Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23 Sep 10
    Yaş
    33

    Mesajları
    18
    Konuları
    15
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    1
    Kalan
    554

    Standart Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi

    : Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi
    : Word
    : .......

    Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi

    Amaç ve Kapsam
    Firmamız oluşturulan HACCP sistemi içerisinde üretin tüm ürünlerin geçirdiği tüm aşamalarda risk analizlerinin yapılması için bir sitem geliştirmektir. Tüm HACCP uygulamalarını kapsar.


    1. Sorumluluk

    Bu politikanın uygulanmasından başta Kalite ve Hijyen Müdürü (HACCP Ekip Lideri) olmak üzere tüm HACCP ekibi sorumludur.


    1. İlgili Dokümanlar

    Bu politika şu prosedür dokümanları tarafından desteklenir:
    Proses Kontrol Prosedürü PR.16
    Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Prosedürü PR.05
    G.01 Gıda Güvenliği El Kitabı
    LS.02 CCP VE KRİTİK LİMİT LİSTESİ


    1. Uygulama

    Firmamız, tüketici güvenliği açısından tehlikeli olabilecek tüm üretim aşamaları için formal bir tehlike analizi yapmıştır. Tehlikeler mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal olarak kategorize edilmiştir.
    Risk analizleri aşağıdaki aşamaları kapsar :

    1. Üretim aşamalarını gösteren akış diyagramı yapılmış ve üretim aşamasında doğrulanmıştır.
    2. Her bir aşamadaki tehlikeler belirlenmiş ve kategorize edilmiştir.
    3. Bu tehlikeleri önlemek için oluşturulmuş önleyici tedbirler tanımlanmıştır.
    4. CCP’leri belirlemek için Karar Ağacı her bir aşamaya uygulanmıştır.
    5. CCP’ler çalışma sayfasında ve HACCP Akış Diyagramlarında belirlenmiştir.
    6. Belirlenen her CCP için ölçülebilir kritik limitleri ve tespit parametreleri belirlenmiştir.
    7. Her üretimde olmak üzere kontrol sıklığı belirlenmiştir.




    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 30,2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 67 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (10-11-2016 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.
    toker85 bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. ISO 22000 Gıda Güvenliği El Kitabı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan veyselbayik21
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27-10-2016, 14:43
  2. ISO 22000 Gıda Güvenliği El Kitabı Ön Gereksinim Raporu
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan veyselbayik21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-10-2016, 07:25
  3. ISO 22000 Gıda Güvenliği El Kitabı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan veyselbayik21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-10-2016, 07:22
  4. Gıda Güvenliği El Kitabı Örneği
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan MELİSAMİSİRLİ
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-07-2015, 19:07
  5. gıda güvenliği el kitabı
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan zek_oz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-10-2011, 12:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed