1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    entelijanss çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.11.2007 Son online zamanı: 20.01.2014

    Mesajları
    8
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Tereyağı Föyü

    Gıda teknolojisi dersi tereyağı yapımı labaratuvar föyü

    1. TEREYAĞI

    Tereyağı; Türk Gıda Kodeksinde “Ağırlıkça en az %80, en fazla %90 oranında süt yağı, en fazla %2 oranında yağsız süt kuru maddesi ve en fazla %16 oranında su içeriğine sahip ürün” olarak tanımlanmıştır.
    Tereyağı; kremadan, yoğurttan veya peyniraltı suyu gibi sütçülük artıklarından üretilebilir. Ancak aile işletmelerinin dışında pazar için tereyağı üretimi yapan işletmeler genellikle hammadde olarak kremadan yararlanırlar.
    Yoğurttan tereyağı elde edilmesi ülkemize özgüdür ve sanayide üretimi söz konusu değildir. Tereyağı, arzulanan lezzet ve aromaya sahip olmasının yanı sıra kolay sindirilebilmesi, yapısında bazı temel yağ asitleri (linoleik, linolenik, araşidonik) ile yağda eriyen vitaminleri (vitamin A,D,E ve K) bulundurması ve önemli bir enerji kaynağı olması nedeniyle insan beslenmesinde önemli bir yer tutar.
    Tereyağı, %82 süt yağından oluşur ve kalanı su ve süt şekeri, mineraller, kolesterin, suda çözülmüş vitaminler, asitler, aromalar ve proteinlerdir. Tereyağının fiziksel özelliği ise kısa bağlı doyulmuş yağlarla, yağ asitlerinden oluşan tabii bir gıdadır.



    Dosya türü: .doc
    Dosya şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 186.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 39 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yoğurt Üretim Deney Föyü
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan altinkaya9
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.12.2015, 10:49
  2. Gıdalarda Askorbik Asit Tayini Analiz Föyü
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan rhnbtl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.02.2013, 17:30
  3. Gazi Ünv. Organik Lab. Föyü
    Organik Kimya forum içinde, yazan dodo06
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.11.2012, 15:38
  4. krom giderme deney föyü
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan mathschi
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.03.2010, 13:06
  5. Tereyağı ve tereyağı teknolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan akdeniz007
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.09.2008, 12:14

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed