1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen biyojenamin

Konu: Tıbbi Fonksiyonel Gıdalar Kimyası "Fındık"

  1. #1
    biyojenamin çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.01.2013 Son online zamanı: 05.07.2013

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Tıbbi Fonksiyonel Gıdalar Kimyası "Fındık"

    : Tıbbi Fonksiyonel Gıdalar Kimyası "Fındık"
    : Word
    : -



    İçindekiler






    1. findiĞin dİĞer dİllerdekİ karŞiliĞi …………………………………………3



    1. findiĞin genel Özellİklerİ………………………………………………………3



    1. findik ÇeŞİtlerİ ……………………………………………………………………..4



    1. findik kalİte aÇisindan İkİye ayrilir …………….………………………..6



    1. findik hastalik ve zararlilari ………………………….…………………...7



    1. İŞlenmİŞ findiklar …………………………….………………..………………….7



    1. findiĞin kİmyasal bİleŞİmİ …………………………….…………..…………...10



    1. findiĞin İnsan saĞliĞina yararlari ………………………….…….……….15



    1. kanser kalp ve damar yetersİzlİĞİ karŞi findik ……..……….……….16



    1. findiĞin kolestrole karŞi etkİsİ ……………………………………………..17



    1. findiĞin kullanim alanlari ……………………………………………………17



    1. ambalaj ……………………………………………………………………………..…18


    FINDIĞIN GENEL ÖZELLİKLERİ


    Fındık, kış aylarında çiçeklenen ve döllenen tek bitkidir. Dişi çiçeklerin çanak yaprakları "çotanak" adı verilen fındık kadehini oluşturur. Fındığın çeşitli türleri vardır. Ülkemizdeki kültür fındıkları,5–6 metre boylanabilir. 'Corylus Avellana' ile 'Corylus Maxima' türlerinin melezleridir. Ağustos ayında olgunlaşan fındıklar toplanıp kurutulduktan sonra, Eylül ve Ekim aylarında pazara getirilip satışa çıkarılır. Türkiye'de üretilen fındığın organize alımlarını, en büyük üretici birliği olan Fiskobirlik gerçekleştirir. Fiskobirlik, satın aldığı fındığı çeşitli işlemlerden geçirerek tüketime sunar.

    Devamı...

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 708.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 10 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (30.01.2013 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. "Meyve Sularının Üretimi: Enzimler Ve Önemi" konusunda yardım
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan emreyılmazoğlu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.12.2012, 10:14
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.06.2010, 14:37
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.04.2009, 15:31
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2008, 11:07
  5. Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.06.2008, 09:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed