1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    sinya çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.11.2013 Son online zamanı: 31.10.2021

    Mesajları
    21
    Konuları
    21
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    51
    Kalan
    404

    Standart Tire Süt Ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası

    : Tire Süt Ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası
    : Pdf
    : ALMER Proje

    BÖLÜM I: PROJENİN TANIMI VE GAYESİ .................................................. .................... 1
    I.1. Proje Konusu Yatırımın Tanımı, Ömrü, Hizmet Maksatları, Önem ve Gerekliliği .......... 1
    I.2. Projenin Fiziksel Özelliklerinin, İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması...................................... ................................................ 5
    I.2.1. Projenin Fiziksel Özellikleri,...................................... .............................................. 5
    I.2.2. İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması .................................................. .................................................. ........... 23
    I.3. Önerilen Projeden Kaynaklanabilecek Önemli Çevresel Etkilerin Genel Olarak Açıklanması (Su, Hava, Toprak Kirliliği, Gürültü, Titreşim, Işık, Isı, Radyasyon ve benzeri.)......................................... .................................................. ................................ 24
    I.3.1. İnşaat ve İşletme Aşamasında Gerekli Olan Su İhtiyacının Nereden Temin Edileceği ve Oluşan Atıksuyun Bertaraf Sistemi........................................... ................. 25
    I.3.2. Katı Atık ve Ambalaj Atığı............................................. ........................................ 26
    I.3.3. Atık Yağlar .................................................. .................................................. ....... 28
    I.3.4. Tehlikeli Atıklar........................................... .................................................. ........ 29
    I.3.5. Hafriyat .................................................. .................................................. ............ 30
    I.3.6. Hava Kalitesine Etkiler .................................................. ....................................... 31
    I.3.7. Toprak Kirliliği .................................................. .................................................. .. 31
    I.3.8. Gürültü .................................................. .................................................. ............. 32
    I.4. Yatırımcı Tarafından Araştırılan Ana Alternatiflerin Bir Özeti ve Seçilen Yerin Seçiliş Nedenlerinin Belirtilmesi .................................................. ................................................ 32
    BÖLÜM II: PROJE İÇİN SEÇİLEN YERİN KONUMU .................................................. ... 33
    Proje Yeri ve Alternatif Alanların Mevkii, Koordinatları, Yeri Tanıtıcı Bilgiler..................... 33
    BÖLÜM III: PROJE YERİ VE ETKİ ALANININ MEVCUT ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ... 35
    III.1. Önerilen Proje Nedeniyle Kirlenmesi Muhtemel Olan Çevrenin; Nüfus, Fauna, Flora, Jeolojik ve Hidrojeolojik Özellikler, Doğal Afet Durumu, Toprak, Su, Hava (Atmosferik Koşullar) İklimsel Faktörler, Mülkiyet Durumu, Mimari ve Arkeolojik Miras, Peyzaj Özellikleri, Arazi Kullanım Durumu, Hassasiyet Derecesi (EK-V’deki Duyarlı Yöreler Listesi de Dikkate Alınarak) ve Yukarıdaki Faktörlerden Birbiri Arasındaki İlişkileri de İçerecek Şekilde Açıklanması....................................... .................................. 35
    III.1.1. Nüfus .................................................. .................................................. ............. 36
    III.1.2. Flora ve Fauna............................................. .................................................. .... 36
    III.1.2.1. Flora............................................. .................................................. .............. 36
    III.1.2.2. Fauna............................................. .................................................. ............ 36
    III.1.3. Jeolojik ve Hidrojeolojik Özellikler ile Doğal Afet Durumu ................................... 37
    III.1.4. Meteorolojik Durum ve İklimsel Özellikleri .................................................. ........ 40
    III.1.5. Arazi Kullanım Durumu ve Toprak Özellikleri .................................................. ... 41
    III.1.6. Mülkiyet Durumu .................................................. .............................................. 41
    III.1.7. Mimari ve Arkeolojik Miras, Proje Alanının Hassasiyet Derecesi ....................... 41
    BÖLÜM IV: PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER . 42
    IV.1. Önerilen Projenin Aşağıda Belirtilen Hususlardan Kaynaklanması Olası Etkilerinin Tanıtımı. (Bu Tanım Kısa, Orta, Uzun Vadeli, Sürekli, Geçici ve Olumlu Olumsuz Etkileri İçermelidir.)..................................... .................................................. ............................... 42
    a) Proje için Kullanılacak Alan.............................................. ......................................... 42
    b) Doğal Kaynakların Kullanımı......................................... ............................................ 42
    c) Kirleticilerin Miktarı, (Atmosferik Şartlar İle Kirleticilerin Etkileşimi) Çevreye Rahatsızlık Verebilecek Olası Sorunların Açıklanması ve Atıkların Minimizasyonu ...... 43
    c.1. Mevcut Durumun Tespitine Yönelik Çalışmalar .................................................. . 43
    c.2. Atıksu............................................ .................................................. .................... 43
    c.3. Katı Atık ve Ambalaj Atığı............................................. ....................................... 45
    c.4. Atık Yağlar .................................................. .................................................. ...... 46
    c.5. Tehlikeli Atıklar........................................... .................................................. ....... 48
    c.6. Hafriyat .................................................. .................................................. ........... 49
    c.7. Hava Kalitesine Etkiler .................................................. ...................................... 49
    c.8. Gürültü .................................................. .................................................. ............ 50
    c.9. Peyzaj Etkisi............................................ .................................................. .......... 50
    IV.2. Yatırımın Çevreye Olan Etkilerinin Değerlendirilmesinde Kullanılacak Tahmin Yöntemlerinin Genel Tanıtımı .................................................. ........................................ 51


    23 Eylül 1974’ten beri süt ve süt ürünlerinin üretiminde faaliyet gösteren SÜTAŞ Süt Ürünleri Üretim A.Ş. tarafından, İzmir İli, Tire Organize Sanayi Bölgesi, 1272 Ada, 2 No’lu parselde “Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi”nin kurulması ve işletilmesi planlanmaktadır.

    Süt ve süt ürünleri sektörü, besin maddesi olarak kullanılan sütün yüksek vasıflı olarak elde edilmesi, aynı vasfı koruyacak şekilde muhafaza edilmesi, özel metot ve işlemlerle çeşitli mamuller haline getirilmesi, insan sağlığına uygun olacak şekilde pazarlanması, gıda değeri ve hijyen açısından kontrolü ile ilgili teknolojik ve endüstriyel faaliyetleri içine alan bir endüstridir.

    Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca yapılan gıda sanayi envanter çalışmasına göre, Türkiye’ de 24.000 civarında gıda maddesi üreten tesis mevcuttur. Süt ve süt ürünleri endüstrisinde ana hammadde olan toplam çiğ süt üretiminin % 62'si inek, % 21'i koyun, %12'si keçi ve % 5'i manda sütüdür. Sayısal yönden gıda sanayinin yaklaşık %16’sını oluşturan süt ve süt ürünleri sanayi, gıda sektöründe gerek sütün çok sayıda besin öğelerini bileşiminde bulundurması ve insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken temel bir besin maddesi olması gerekse ülke ekonomisine sağladığı katma değer açısından son derece önemli bir alt sektördür.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.36 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (07.12.2013 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir.
    mezrap ve yusufcukur bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan gökhandeniz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2015, 12:27
  2. Sütaş Tire Tesisleri ÇED Başvuru Dosyası
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan irfan321
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2015, 15:12
  3. Patates Ürünleri Üretim Tesisi Fizibilite
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan krdg07
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 07.11.2013, 15:53
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.03.2012, 11:45
  5. Alkollü İçki Tesisi Kurma İzni Başvuru Dosyası Hazırlanmasına Yönelik Öneriler
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.07.2007, 09:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed