6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 3 gönderen
  • 1 gönderen
  • 2 gönderen BLACKEAGLE-BJK

Konu: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

  1. #1
    n.öner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    n.öner çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.12.2010 Son online zamanı: 15.01.2020

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    1
    Kalan
    104

    Standart Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    : Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi
    : Pdf
    : Nilay ÖNER

    INJERA
    Injera, mısırlıların ulusal gıdasıdır.
    Sorghum, mısır, parmak darı ve arpa gibi farklı tahıllardan yapılabilmektedir.
    Injera yapılırken;

    NATTO
    Natto orijinal ve geleneksel fermente bir Japon yiyeceğidir
    Natto bitkisel proteinlerce zengin soya fasulyesinin fermente edilmesiyle elde edilmektedir
    Çoğu insanın hoşuna gitmeyen keskin bir tat ve kokuya sahip bir yiyecektir
    Natto karakteristik yapışkan bir yapıya sahiptir

    BONGKREK ASİT
    Bongkrek asit, fermente hindistan cevizi ürünlerinde bulunan Burkholderia gladioli, Pathovar cocovenenans (önceki adları B.cocovenenans, Pseudomonas cocovenenans) bakterisi tarafından üretilen bir toksindir.

    TEMPEH
    Tempeh, Endonezya ve diğer Güneydoğu Asya'da oldukça yaygın olan ve soya fasulyesinin fermantasyonu sonucu oluşan bir gıdadır. Tempeh, orijini Çin ya da Japonya'ya dayanmayan tek soya gıdasıdır. Bu da, onu, başlıca geleneksel soya gıdaları içinde özel kılar. Tempeh, günümüz Endonezya’sında, orta ve doğu Cava adalarının büyük bir bölümünde, yaklaşık 1800 yıllık bir geçmişe sahip olup ve belki de binlerce ya da daha fazla yıldan beri üretimi yapılan bir üründür.

    ONCOM
    Oncom, Sunda mutfağının fermente olmuş başlıca bir gıdasıdır. Bu Java genelinde yenilen tempehe çok benzer. Bu gıda, diğer gıdaların hazırlanması sırasında geriye kalan yan ürün çeşitlerinin kullanılması ile yapıldığı için ekonomik kabul edilir. Soya fasulyesi ve cassava atıkları genellikle sırasıyla tofu ve nişasta üretiminden sonra atılanlar, oncom yapmak için kullanılır. Benzer şekilde, hindistan cevizi ve petrol çıkarılan edilmiş fıstık basın-kekler de üretiminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ürün tazeyken mantar benzeri aroma yayar.

    TOFU
    Leguminosae familyasından olan soya fasulyesi (Glysine max. L. m'errill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır.
    1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında1 1000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 41.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 30 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (26.11.2012 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur, mithatt ve nke bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

  2. #2
    karadere çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.06.2014 Son online zamanı: 11.06.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    İndirilen dosya açılmıyor. Nasıl açabiliriz ?


  3. #3
    Özge OYBAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.02.2014 Son online zamanı: 18.06.2014

    Mesajları
    109
    Konuları
    50
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    Sayın [MENTION=40663]karadere[/MENTION]

    İndirilen dosyanın açılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Rar dosyasından çıkarırken şifreyi girerseniz dosya açılacaktır. Farklı bir sorun varsa daha ayrıntılı yazarsanız yarım etmeye çalışırız.

    Ümit ÖZTEK bunu beğendi.

  4. #4
    aerdonmez12 çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.12.2018 Son online zamanı: 14.05.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    merhaba dosyayi nasil acicam indiriyorum acilmiyor


  5. #5
    BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: 18.11.2020

    Mesajları
    241
    Konuları
    45
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Cevap: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    Merhabalar dosya açılmasında problem yoktur.
    Şifre istenen alana yukarıda da belirtildiği gibi şifre olarak www.forumfood.net yazmanız yeterlidir

    Sorumlu Yönetici ve KALİTE KONTROL bunu beğendiler.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  6. #6
    KALİTE KONTROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    KALİTE KONTROL çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.07.2018 Son online zamanı: 21.11.2020

    Mesajları
    20
    Konuları
    13
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    310
    Harcanan
    34
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Tofu, İnjera, Natto, Oncom, Tempeh, Bongkrek Üretimi

    size özel msj göndermeye çalışıyorum ancak başaramıyorum


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Tempeh Sunum
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan esrakuru28
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.10.2015, 17:50
  2. Protein kaynağı tofu!
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.06.2015, 16:19
  3. Şeker Üretimi-Süt Üretimi-Fındık Ezmesi HACCP Planı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan pinar57
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.10.2013, 19:00
  4. fonksiyonel gıdalar ve natto
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan yavuzselim59
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 31.03.2008, 22:08
  5. tofu nedir?
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 31.12.2007, 12:47

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed