1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    kenani çevrimdışı Üyelik tarihi: 31.05.2007 Son online zamanı: 03.08.2015

    Mesajları
    14
    Konuları
    9
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Toplu Tüketim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon

    GIDA HİJYENİNDE YASAL DÜZENLEMELER
    Dünyada sağlıklı gıda tüketimi ve gıda hijyeni kavramı ilk olarak 1959-1960
    yıllarında, NASA’nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini
    garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği ve 1963 Dünya Sağlık
    Örgütü (DSÖ) Codex Alimentarius’da Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları
    Yönetim Sistemi (HACCP) prensiplerinin yayımlanmasıyla gündeme gelmiştir.
    Avrupa’da toplu gıda üretimi, hazırlanması ve tüketimine ilişkin yasal düzenleme;
    gıda zincirinde ham madde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme,
    üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında tehlike
    analizleri yaparak, kontrol noktalarını belirleyen ve herhangi bir problemi henüz
    oluşmadan önleyen sistemin korunmasını, güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan,
    her kuruluşun uygulayabileceği HACCP, 14 Haziran 1993 tarihinde “Gıda
    Maddelerinin Hijyeni” direktifi ile Avrupa Birliği Ülkeleri’nde yasalaşmıştır.

    Şifre:''www.forumfood.net''
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 60.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 25 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Toplu Tüketim Yerleri Hijyeni
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan forum food
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.12.2010, 21:12
  2. toplu tüketim yerleri için iyi hijyen uygulamaları rehberi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan meralll
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2010, 09:53
  3. Toplu beslenme endustrisinde hijyen sanitasyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan zubeyde89
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.05.2009, 21:13
  4. Toplu Yemek Sektöründe Sanitasyon
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan emrecesur85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.05.2008, 22:22
  5. Toplu yiyecek üretiminde sanitasyon ve önemi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2008, 23:05

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed