Sonuçlar: Organik Van Kahvaltı Salonu açılmasını ister misiniz?

Katılımcı sayısı
22. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

    19 86.36%
  • Hayır

    3 13.64%
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    emine arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emine arslan çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.02.2008 Son online zamanı: 24.12.2014

    Mesajları
    15
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Tümüyle Geleneksel Olarak Hazırlanmış Organik Van Kahvaltı Salonu Fikri Sizce Nasıl?

    Size ürünlerimizden birkaçını tanıtarak bu konuda sizi biraz bilgilendirmek istiyorum.

    KAVUTusuz bir bölgede yetişen organik esmer buğdayın, kurutulup odun ateşinde sacda kavrulmasından sonra öğütülüp toz haline getirilmiş biçiminin az tereyağı ve zeytinyağı karışımında karıştırılarak servis edildiği halidir.
    Reçel ya da balla yenilmesi tavsiye edilir.Beyin gelişimi için olumlu etkileri vardır.

    REÇEL ÇEŞİTLERİ:Reçellerimiz Van'da tamamen doğal koşullarda katkısız, hormonsuz bir şekilde yetiştirilmiş vişne,karadut,kayısı,gül v.s gibi meyvelerden elde edilir.

    Bunlar gibi daha birçok doğal ürünlerimiz mevcuttur.Bildiğiniz gibi kahvaltı kesinlikle atlanılmaması gereken en önemli öğünümüz.Ben Vanlıyım ve gıda mühendisiyim.Ne zamandır aklımda olan bu projeyi ailemin desteğiyle gerçekleştirmek istiyorum tabi öncelikle sizlerin fikrini almak istedim.

    Saygılarımla...






  2. #2
    Abdulkadir Durmuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abdulkadir Durmuş çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 11.03.2019

    Mesajları
    395
    Konuları
    107
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    785
    Harcanan
    5
    Kalan
    780
    Aslında güzel bir fikir ancak bilmelisin ki böyle bir kahvaltı salonu belli bir kesime hitap edecek. organik ürünler maalesef ülkemizde yüksek fiyatlarda satılıyor. Maaliyetlerinizde ona göre daha yüksek olacak. Ama dediğim gibi güzel bir fikir.


  3. #3
    rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    rosemant çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.05.2008 Son online zamanı: 09.06.2015

    Mesajları
    234
    Konuları
    63
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791
    Fikir güzel ama sadece Van ilinin adı geçince ne kadar rağbet olur bilemem. Organik kahvaltı salonu daha mantıklı geldi bana içerisine yöresel lezzetler denilip farklı iller eklenebilir.


  4. #4
    emine arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emine arslan çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.02.2008 Son online zamanı: 24.12.2014

    Mesajları
    15
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Şöyle söyliyim öncelikle fikrin için teşekkürler fakat ben kahvaltı içeriğini fazla yansıtmadım burda.Gerek otlu peynir gerek kavut,murtuğa,bal v.s tarzı ürünler Van'a ait olduğu için ve insanlar Van'ın kahvaltısını bildikleri için Van adının geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Yani bu special bir kahvaltı for VAN....


  5. #5
    phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    phryne çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 17.04.2017

    Mesajları
    416
    Konuları
    31
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    van kahvaltısı meşhur zaten... geçmişte böyle bir kahvaltı etmiştim, hatta o yüzden tek hayır diyen benim sanırım =) inanılmaz ağır gelmişti sevmemiştim. ama tabi kahvaltı zaten sevmediğim bir öğün olduğundan sevmemem doğal olsa gerek =)

    organik ürünlerin satışının da yapıldığı aynı zamanda ürünlerin yendiği bir yer olabilir aslında. bir de şunu sevmemiştim, seçme şansım olmamıştı kahvaltımı, herşeyi getirmişlerdi, liste olsa, şunu yerim bunu yemem gibi seçenekler olsa... ım... güzel olabilir aslında yahu =)

    kavutu çok merak ettim ayrıca...


  6. #6
    emine arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emine arslan çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.02.2008 Son online zamanı: 24.12.2014

    Mesajları
    15
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Evet haklısın ağır gelmesi normal.Zaten biz kahvaltı yaptıktan sonra akşama kadar acıkmıyoruz tok tutuyor yani bizi ama bu bizce iyi bişey çünkü hem 2 öğün yediğimizden kilo problemini aşıyoruz yani ikinci öğünümüz çok geç değil de akşam 18:00 gibi oluyor genelde hem de güne sağlıklı ve zinde başlıyoruz.

    Kavut,reçelle birlikte tüketiliyor ya da balla.Tek başına pek tadı tuzu yok ama çok sağlıklı olduğu apaçık ortada kökü esmer buğday olduğundan...

    Çok teşekkür ederim bu arada görüşleriniz beni çok aydınlatıyor...


  7. #7
    phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    phryne çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 17.04.2017

    Mesajları
    416
    Konuları
    31
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    kavut anladığım kadarıyla susam yerine buğday ile yapılmış bir cins tahin.

    yaptığım van kahvaltısında ılık, tahin gibi birşey de yemiştim. ballı, tatlı... sıcak tahin helvası gibi... sanırım o kavuttu.

    şayet o ise inanılmaz lezzetliydi.


  8. #8
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Yöresel tatları ön plana çıkarmak bence güzel
    Yabancıların mutfaklarını yerlere göklere sığdıramadıkları ve bizdeki özentilerin yabancı mutfağı hayranlığının hat safhada olduğu bir dönemde bence sonderece yerinde bir karar olur.
    Böylece bizim mutfakalrımızın ne kadar değişik ve güzel tatlara sahip olduğunu öğrenmiş olurlar.

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  9. #9
    Atalay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Atalay çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.06.2008 Son online zamanı: 03.04.2013

    Mesajları
    100
    Konuları
    48
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    656
    Harcanan
    0
    Kalan
    656
    Gerçekten hoşuma gitti.Antep,Adana,Urfa,Konya'nın özel ve muhteşem lezzetli kebaplarını,Hatay'ın Künefesi,peynir helvası,kabak tatlısı,ceviz reçeli,inanılmaz mezeleri,akdenizin ve egenin eşsiz zeyin yağlıları ve yeşilliklerinden sonra Van'ın özel lezzetlerini tatmak heyecan verici olur...


  10. #10
    qbrha çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.02.2009 Son online zamanı: 07.12.2012

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    mutlaka olmalı her şehre lazım


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Geleneksel tarzda zeytinyağlı sabun nasıl yapılır?
    Endüstriyel Kimya forum içinde, yazan aknehir90
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.01.2019, 10:01
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.11.2017, 11:01
  3. lütfen acil yardım hastaneye mühendis olarak nasıl basvuru yapabılırım
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan olcaygbs
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.05.2016, 10:12
  4. Salonu Terkettiler
    Tarım forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.07.2014, 05:35
  5. Sizce Gıda Mühendisiliği eğitimi nasıl olmalı?
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 22
    Son Mesaj: 15.01.2009, 14:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed