1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Turizm Sağlığı
-
28.02.2009, 07:32 #1
Turizm Sağlığı
TURİZM SAĞLIĞI EĞİTİMİ KİTABI
TURİZM SAĞLIĞI EĞİTİMİ KİTABI
(Turizm Sağlığı Eğitimi,21-23 Mart 2001, Afyon Ders Notları)
HAZIRLAYANLAR
Uzm Bio.Zinnet OĞUZ
Dr. Didem EVCİ
Mustafa ÖZDEMİR
Şenol ŞENTÜRK
Doç. Dr. Sefer AYCAN
1.1. Konunun Önemi
Olumlu yönleri ile turizm olayına bakıldığında; turizmin, insanları günlük stres ve monotonluk ortamından kurtararak, onları dinlendirdiğini ve sağlıklarına olumlu katkı getirdiğini söylemek olanaklıdır. Ayrıca, turizmin, spor, açık hava ve güneş gibi öğelerle desteklendiğinde ya da genellikle bu olaylarla birlikte seyrettiği düşünüldüğünde, insan sağlığına olan katkısının daha da arttığı bilinmektedir. Turizm, insan sağlığına olan katkısı yanında, insanların bilgi görgü dağarcığını zenginleştirmek, insanlar arası ilişkileri ve dostluğu pekiştirmek ve hatta insanlar arası yardımlaşmayı sağlamak gibi daha birçok yararı da birlikte getirmektedir. Ancak, tüm bu olumlu yönlerine karşılık, uygun bir biçimde ve uygun ortamlarda yapılmaz ise, turizm kişi, toplum ve insanlık sağlığına büyük zararlar da verebilir.
Dosya türü : pdf
Şifre : www.forumfood.net
Advertising
Advertising