1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye Tigris07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Feb 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Lightbulb Turizm sektörü genel gıda hijyen eğitimi

    : Gıda Güvenliği
    : Ppt
    : .......

    Yiyecek hijyeni nedir ?

    Gıda güvenliği yiyecek kirliliğini ve yiyecek zehirlenmelerini önlemek için yapılan uygulamalardır.
    Yiyeceklerin hazırlama,pişirme ve saklama sırasındaki güvenliğini ve sağlığını korumak için alınan tüm önlemleri içerir.

    Bulaşma ( Kontaminasyon ) Nedir?

    Fiziksel Etmenler: ( yabancı maddeler) Takılar,tırnak,kuruyemiş kabukları,bardak,fayans kırıkları,kemikler vb.
    Mikrobiyolojik Etmenler: Bakteriler,virüsler,küf ve mantarlar
    Kimyasal Etmenler: Böcek zehirleri,kimyasal temizleyici kalıntıları,yağlar,katkı maddelerivb.
    Alerjenler: Kabuklu yemişler,hardal tohumu,kabuklu deniz ürünleri,çilek vb.


    BAKTERİLER

    İyi Bakteriler
    Bazı bakteriler peynir ve yoğurt yapımında kullanılır.
    Toprakta,tozda,evcil hayvanlarda,insanlarda,giysilerde,çiğ yiyeceklerde bulunurlar.
    Bazı küfler de peynir yapımında kullanılır. ( rokfor gibi)
    Maya ekmek ve bire yapımında kullanılır.

    Kötü Bakteriler (Patojenler)
    Yiyeceklerde çok miktarda bulunurlarsa ya da toksin üretirlerse gıda zehirlenmesine neden olurlar.
    Patojenler yiyeceğin görüntüsünü değiştirmezler.
    Yiyeceğin tadı,görüntüsü ve kokusu normaldir. Hoş olmayan belirtiler daha sonra fark edilir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 863,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (19-02-2013 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Genel Hijyen Eğitimi (power point sunusu )
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 107
    Son Mesaj: 07-07-2018, 14:31
  2. Genel Hijyen Eğitimi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan zynpp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2012, 18:38
  3. Genel Hijyen Eğitimi pps
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan selçukakkaya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-11-2012, 16:20
  4. Turizm işletmelerinde temel hijyen eğitimi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan mataaimasho
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 02-06-2011, 08:56
  5. haccp yönetim sistemi genel hijyen eğitimi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan fatmaemineakan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18-07-2009, 14:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed