Türk Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu, gıda sanayiinde kullanılan endüstriyel yağ üretiminin dünya standartlarının üzerinde olduğunu kaydetti.

Türk Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) palmiye yağının kanserojen olduğu iddiasına, Türkiye gıda sanayiinde kullanılan endüstriyel yağ üretiminin dünya standartlarının üzerinde olduğu yanıtını verdi.

TGDF'den yapılan açıklamada, federasyonun kurulduğu günden bu yana halkın sağlıklı, kaliteli ve ekonomik beslenmesini sağlamak hedefiyle çalıştığı belirtilerek, "Bu çerçevede Palm yağına ilişkin kamuoyu gündemine gelen 2016 tarihli EFSA çalışması sektörümüzün gündeminde yer işgal etmemektedir" denildi.

TGDF açıklamasında Türkiye gıda sanayindeki endüstriyel yağ üretiminde eski teknolojilerin yaklaşık 10 yıl önce tamamen terk edildiği ve dünya standartlarının üzerinde üretim yapılmaya başlandığı kaydedildi.

[ucluhaber]