1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    glutathion çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 23.02.2020

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    1
    Kalan
    54

    Post Türkiye’de Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatının İSG Açısından Değerlendirilmesi

    : Türkiye’de Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatının İSG Açısından Değerlendirilmesi
    : PDF
    : Turgay PARLAK, Tolga BARIŞIK

    Gıda ürünleri ve içecek üretim sektöründe iş sağlığı ve güvenliği açısından, yurt içinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yıllık hazırlanan istatistikler incelenerek, sektör ile ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Çalışmada, yaygın bir faaliyet alanına sahip olan gıda ürünleri ve içecek imalatı sektörünün iş sağlığı yönünden de ön plana çıkartılması ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Sosyal Güvenlik Kurumunun 2007-2016 tarihleri arasındaki veriler derlenmiş ve değerlendirilmiştir. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer resmi kuruluşların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki faaliyetleri de değerlendirilmiştir. Bulgular: Faaliyet alanlarının fazla olması nedeniyle bu sektörde karşılaşılabilecek tehlikelerin daha çeşitli ve daha fazla İletişim teknolojisinin gelişmesi, daha ayrıntılı veri toplama imkânlarının artmasını ve olayların daha kolay kayıt altına alınmasını sağlamıştır. Böylece veriler daha etkili şekilde toplanarak değerlendirilmesi sağlanabilecektir. Bu durumun gelişmesi ve yaygınlaşması, ilerleyen dönemlerde iş kazaların kök nedenlerine kadar inebilmeyi, daha akılcı ve daha etkili çözümler bulmayı sağlayacaktır.

    Sonuç: İş kazası ve meslek hastalıklarının engellenebilmesi için kayıt sisteminin devamlılığının sağlanması, veri toplayan kurum ve kuruluşların artırılarak sektörel denetimin etkinleştirilmesi ve aynı imalat dalındaki firmaların bir portal altında toplanması ve bu firmaların yaşanmış olayları anında birbirleriyle paylaşması sağlanarak, iş kazalarının proaktif bir şekilde önlenmesi adına önem arz etmektedir. Gıda ürünleri ve içecek imalatında hijyen uygulamalarının etkinliği ve kontrolü, çalışanların sağlık durumlarının kontrolü ve takibi için mevcut sistemde yenilik yapılması sektörel ihtiyaç gibi görülmektedir.

    Anahtar Kelimeler: Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Kazaları, İstatistikler

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 543.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19.12.2018 Saat 18:16 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Türkiye'nin gıda ürünleri bu isimle tanıtılacak
    Türkiye forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.10.2017, 15:50
  2. Türkiye imajı açısından çok önemli
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.06.2017, 12:15
  3. HACCP Sisteminin Otel İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan vrkvrk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.01.2017, 13:32
  4. Yorum: 2
    Son Mesaj: 19.03.2011, 18:52
  5. Sebzelerin beslenme ve sağlık açısından önemi ve değerlendirilmesi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.01.2008, 08:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed